KOFANA BALIĞI BOLLUĞU

Son zamanlarda denize avlanmaya çıkan balıkçıların ağlarına takılan kofana balığı ağırlıkları 12 kiloya kadar çıkmasıyla şaşırttı. Kofana balığı bolluğu tezgah fiyatlarına da yansıdı.

DİĞER 25.03.2021 12:38:16 0
 KOFANA BALIĞI BOLLUĞU

Son zamanlarda denize avlanmaya çikan balikçilarin aglarina takilan kofana baligi agirliklari 12 kiloya kadar çikmasiyla sasirtti. Kofana baligi bollugu tezgah fiyatlarina da yansidi.

 

Türkiye karasularinda yaklasik 10 yildir nadiren görülen kofana baligi, bu yil denizlerde 3’üncü kez sürü halinde görüldü. Geçtigimiz yil kilogram fiyati tezgahlarda 200 ile 250 lira arasinda satilan kofana baligi bu yil bollukla beraber 80 liraya düstü. Kofananin agirligi ise 7 kilodan ile 12 kiloya kadar çikti.

 

KOFANA BALIGI 2 MILYON YUMURTA YAPIYOR

 

Bu sene denizlerde balik bereketi yasaniyor. Hamsi, palamut bollugunun ardindan kofana baligi adeta akit etti. Kilosu 250 lira ile 300 lira arasi degisen kofananin bugün kilosu 80 liraya kadar düstü. Kofana baliginin önceki dönemlere göre en büyügü çiktigini belirten Balikçi Kenan: ‘Kofana 10 yil önce en büyügü 2 kiloydu. Bugün tanesinin kilosu 12 kilo. Balikçi camiasi olarak çok mutluyuz. Kofana anaç balik, 2 milyon yumurta yapiyor. Bu gelecekte baligin daha çok bollasmasi demek. Bu yüzden mutluyuz’ ifadesini kullandi

 

KILOSU 70 LIRAYA KADAR DÜSTÜ

 

Beklentilerin çok üstünde kofana baliginin oldugunu belirten Balikçi Kenan: ‘3 tane olurdu, 5 tane olurdu. Bu sene üç kere kofana bereketi yasiyoruz. Palamuttan sonra hamsiden sonra sarikanattan sonra simdide kofana akin yapti. Fiyati 250-300 lirayken simdi kilosu 80 lira. Hastalik mevsimindeyiz. Büyük mücadele ediyoruz. Bu günlerde bol bol balik tüketelim. Bir çok hastaligin ilaci balik. Içerisinde katki maddesi bulunmuyor. Yillar sonra görünen kofana baligi özellikle çocuklarin kolaylikla yiyebilecegi lezzetli bir balik. Kilçik yok. Korkmadan çocuklarimiza yedirebilirsiniz' dedi.

 

GIDISI 2 KILOYDU DÖNÜSÜ 7 KILO OLDU

 

Kofananin anlami bolluk bereket demek diyen Balikçi Kenan: ‘Kofana, lüferin babasi sarikanatin dedesi. Kilosu 300 liraydi. 3 tane satacagina simdi kilosu 80 lira 100 tane satiyorsun. Biz de memnunuz vatandaslarimiz da memnun. 10 sene önce kaybolan kofana bu sene üçüncü kez geri döndü. Gidisi 2 kilo olan kofananin dönüsü 12 kilo oldu’ seklinde konustu.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.