MALTEPE'DE YENİ AÇILAN 'İYİ Kİ VARSIN KIRKYAMA' SERGİSİ

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezinde 2019 yılında düzenlenen sergiler, Sükeyne Tulan ve Hayat Kırkyamayla Güzel Grubu'nun “İyi ki Varsın Kırkyama” isimli sergisiyle sona erdi.

SANAT 25.12.2019 11:56:00 0
MALTEPE

Kirkyama sanatinin usta isimlerinden Sükeyne Tulan, Kirkyamanin insanlari kumasla terapi yapilabilen bir dünyaya götürdügünü belirterek, “Kirkyama sanati ayni zamanda bir sanat terapisidir. Kisi kendini kumaslarla ve renklerle daha iyi hisseder. Kirkyama sabri ögretir.

Tabii ki önce sebat etmek gerekir. Bizde grup olarak sebat ettik, sabri ögrendik ve çalistik. Iyi ki varsin kirkyama” dedi. Kirkyama sanatçisi Nese Yörük Kinay, yasamda herkesin karinca kararinca bir eser birakmasi gerektigini ifade ederek, “Mevlânâ, Yunus Emre dizelerini okuyup feyz aliyoruz.

Dünya mirasina katki sunan Mimar Sinan'imiz var. En büyük eserim Türkiye Cumhuriyeti diyen Mustafa Kemal Atatürk'ümüz var. Türk kadinlari olarak bu sergileri açip eserlerimizi sergileyebiliyorsak, alnimiz açik, basimiz dik dolasabiliyorsak

Mustafa Kemal ve arkadaslarinin sayesindedir” diye konustu.

Sergideki, yilbasi temali eserler ile deniz yasamini resmeden çalismalar, özgün, rengarenk eserler, ev tekstili, yatak, masa örtüsü, süs esyalari, duvar süsleri ve tablolar büyük begeni topladi. Kirkyama sergisi, 31 Aralik'a kadar Galeri Maltepe'de ziyarete açik olacak.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.