Marmara’da kofana bolluğu

Marmara Denizi’nde en son 10 yıl önce tezgahlarda yerini alan kofana balığı adeta akın etti. Bu sene bol çıkan kofananın kilosu 300 liradan 70 liraya düştü. Kofananın, lüferin babası sarıkanatın dedesi olduğunu söyleyen Balıkçı Ken

DİĞER 15.02.2021 10:27:36 0
Marmara’da kofana bolluğu

10 yil sonra geri dönün kofana baligi yüzleri güldürdü. Kofana baliginin vatandaslarin büyük ilgi gösterdigini belirten Balikçi Kenan; “10 sene sonra lüferin babasi, sarikanatin dedesi, çinekopun büyük büyük dedesi olan kofana Marmara’ya akin yapti. Kilosu 250 lira ile 300 lira arasinda olan kofana baliginin bugün kilosu 70 liraya kadar düstü” dedi.

HEM LEZZETLI, HEM DE KILÇIKSIZ

Beklentilerin çok üstünde kofana baliginin oldugunu belirten Balikçi Kenan, “3 tane olurdu, 5 tane olurdu, 15 tane bir arada olmazdi. Bugün kofana bayramini yasiyoruz. Palamuttan sonra, hamsiden sonra, sarikanattan sonra simdi de kofana akin yapti. Hastalik mevsimindeyiz. Büyük mücadele ediyoruz. Bu günlerde bol bol balik tüketelim. Bir çok hastaligin ilaci balik. Içerisinde katki maddesi bulunmuyor. Yillar sonra görünen kofana baligi özellikle çocuklarin kolaylikla yiyebilecegi lezzetli bir balik. Kilçik yok. Korkmadan çocuklarimiza yedirebilirsiniz” dedi.

 

BALIKÇI KENAN’DAN TESEKKÜR

Basbakanligi döneminde yaptigi yatirimlardan dolayi Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür eden Balikçi Kenan, “Cumhurbaskanimizin, Basbakanligi döneminde kiyi seritlerine aritma tesisi yapildi. Denizlerimiz temizlendikçe baliklarimiz yuvasina; Karadeniz’e, Marmara’ya geri dönüs yapiyor. Insallah bol bol tüketecegiz” seklinde konustu.

VATANDASLARIN ILGISI YOGUN

Yillar sonra kofana baligini tezgahlarda gören müsteriler saskinligini gizleyemedi. Balik almaya gelen bir vatandas ise; “Sürekli balik aliyorum, uzun zaman sonra ilk kez böyle bir baliga sahit oldum. Çocuklugumuzda yedigimiz bir balikti simdi tekrar gördüm. Lüfer ve çinekopu yiyorduk. Simdi kofanada geldi” seklinde konustu.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.