Microsoft’tan Xbox bulut cihazı geliyor…

Microsoft, geçtiğimiz günlerde dedikoduları ortaya çıkan ve konsol alamayan insanları oldukça heyecanlandıran Xbox bulut cihazını resmen doğruladı. Keystone adı verilen (en azından şimdilik) Xbox bulut cihazı önümüzdeki aylarda piyasay

TEKNOLOJİ 31.05.2022 09:31:27 0
Microsoft’tan Xbox bulut cihazı geliyor…

Konsol satin almaya son

 

Microsoft, Xbox oyun konsolunu sadece bir konsol olmaktan çikartip bir ekosisteme dönüstürmeye karar verdigi günden bu yana, Xbox Game Pass ve bulut oyun teknolojileri üzerine gidiyor. Sirket, Chromecast benzeri bir dijital akis cihazi üzerinde çalisiyordu ve bunun dedikodulari daha önce çikmisti. Microsoft, Keystone olarak bilinen bu cihaziyla ilgili açiklamalarda bulundu.

 

Microsoft, Windows Central üzerinden bir duyuru paylasarak iddialari dogruladi ve su sözlere yer verdi:

 

Geçen yil duyurdugumuz gibi, kod adi Keystone olan ve konsola ihtiyaç duymadan herhangi bir TV’ye veya monitöre baglanabilen bir oyun akisi cihazi üzerinde çalisiyoruz

Ögrendiklerimizi alip çabalarimizi gelecekte Xbox Bulut Oyunlarini dünyanin her yerinden daha fazla oyuncuya sunmamiza olanak saglayacak yeni bir yaklasima odaklayacagiz”

 

Sözlere bakilirsa sirket projede bazi degisiklikler yapmaya hazirlaniyor diyebiliriz. Fakat bunlarin ne yönde olacagini bilmiyoruz.

 

Birçok kaynak, Microsoft’un Keystone bulut oyun cihazini 12 ay içerisinde piyasaya sürmeyi planladigini iddia ediyor. Ayrica sirket, tipki Keystone gibi kullanicilarin Xbox servislerine ulasmalarini saglayacak bir akilli TV uygulamasi da gelistiriyor.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.