Milyonlarca TL toprağa gömülüyor!

Diyarbakır'da yediemin otoparklarında çürümeye terk edilen araçlar, toprağa gömülmeye başladı. Kimsenin sahip çıkmadığı ve ilgilenmediği araçların totaldeki değerinin milyonlarca liraya denk geldiği öğrenildi.

EKONOMİ 7.10.2021 14:51:06 0
Milyonlarca TL toprağa gömülüyor!

Çesitli borçlar sebebiyle yediemin otoparkina birakilan ve degerleri milyonlarca liraya ulasan araçlar, çürümeye yüz tutmasinin yani sira topraga gömülmeye de basladi. Söz konusu otoparki isleten vatandas, bu araçlarin milli servet oldugunu söyleyerek, magduriyet yasadiklarini dile getirdi. 

'MILLI SERVET ÇÜRÜYOR'

Diyarbakir'da basta kredi ve vergi borcu olmak üzere çesitli gerekçelerle yedieminlere birakilan binlerce araç topraga gömülmeye basladi. Kentte bulunan yediemin otoparkina birakilan araçlar çürümeye terk edilirken, otopark isletmecileri milli servetin çürüdügünü ve kendilerinin ciddi bir sekilde magduriyet yasadiklarini belirterek, söz konusu sorunun çözülmesini istedi.


'TÜRKIYE'DE YEDIEMINDE BIRAKILAN ARAÇLARIN SAYISI 400 BINE DAYANDI'
Yediemin otoparki isletmecisi Esat Güngörür, araçlarin satilmasi ve ekonomiye katki saglanmasi gerektigini söyledi. Güngör, “Otoparkimizda 2010 yilindan beri çekilen araçlar var, bu araçlar çürümeye terk edilmis araçlardir, durum son derece vahim milli servet çürüyor. Benim otoparkimda 800 araç, il genelinde 6 bin, Türkiye genelinde ise 400 bin. 400 bin aracin ekonomiye kazandirilmasi, motor tasit vergisi, yüzde 18 KDV’si var, ama bunlar otoparkta çürümeye yüz tutmus durumdalar. Karayollari Trafik Kanunun 2918. Kanun EK 14 Maddesine istinaden bir araç trafikçe çekildigi zaman, araç sahibi 180 gün içerisinde bu araci almaz ise trafik bu araçlarin bilgilerini Çevre ve Sehircilik Il Müdürlügü ve Milli Emlak Il Müdürlügüne göndermesi gerekiyor. Bu müdürlükler de araçlarin satislari için islem yapmasi lazim. Ama ne yazik ki milli emlak uyuyor ve yatiriyor, umurunda degil. Türkiye genelinde milyonlar mezari yediemin otoparklari, yazik yetkililer bir el atsin, ekonomiye kazandirilsin herkes rahat bir nefes alsin” dedi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.