MİT'İN SİNCARDA ÜST DÜZEY TEMİZLİĞİ

MİT'in Sincar'da düzenlediği operasyonda bir kadın terörist hava harekatıyla öldürüldü. Öldürülen teröristin terör örgütü PKK'nın en üst düzey kadın örgütünde yönetici olduğu tespit edildi.

ASAYİŞ 28.11.2019 14:24:06 0
MİT

Milli Istihbarat Teskilatinin düzenledigi operasyonla, PKK/KCK adina Sincar'da faaliyet yürüten en üst düzey kadin örgüt mensubu 'Medya Agit' kod adli Beraat Afsin etkisiz hale getirildi.

KIRMIZI KATEGORIDE ARANIYORDU

Güvenlik kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, 19 Kasim'da MIT'in operasyonuyla etkisiz hale getirilen Afsin, 'kirmizi kategori'de araniyordu. Bir aracin içinde tespit edilen terörist, hava harekatiyla etkisiz hale getirildi.

BIRÇOK EYLEME KATILDI

PKK'nin kirsal kadrosuna 1997'de katilan Afsin, 2000'li yillarda Türkiye'de silahli faaliyetler yürüttü ve birçok çatismaya katildi.

 Kandil'de 2010'da, 'Mahmur cephe komutanligi'nda ise 2014'te görev yapan Afsin, son olarak PKK/KCK'nin silahli kadin yapilanmasi 'YJA-Star' ve Sincar silahli kadin yapilanmasi 'YJS'de askeri kanat sorumlusu olarak faaliyet yürüttü.

 

 

Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.