Müslüman noel kutlamaz!!!

Dinini, öz değerlerini, milli kültürünü, milletini, vatanını ve bayrağını seven hiç kimse hiçbir zaman kendi milletinin böyle pespaye bir sefalete düşmesine rıza gösteremez ve tahammül edemez.

DİĞER 31.12.2020 17:11:14 0
Müslüman noel kutlamaz!!!

Suur sahibi bir  Müslüman, kendi dini ahkamindan, inançlarindan ve yasanti tarzindan baska, hiçbir dinin inancini, ayinini ve adetlerini taklit edemez, baska milletlerin örf ve adetlerine itibar  göstermez..
Çünkü Müslümanlarin baska bir dini ve baska bir milleti taklit etmeye ihtiyaci yoktur. Serefli ve ilahi bir nizam olan Yüce Dinimiz, bütün beseri sistem ve nizamlarin üstündedir. Yüce Allah tarafindan insanligin kurtulusu için gönderilen son Hak Dindir.

 

Bugün Türkiyemizin milliyetçi muhafazakâr olan sehirlerinde dahi, kalabalik cadde ve sokaklarinda, sarmas dolas olmus vaziyette, hatta dudak dudaga sevisen gençleri, bu galiz manzaralari utanarak, esefle, üzüntüyle görmekteyiz. 

 

Sehit kanlariyla sulanmis, yüz binlerce sehidin, evliyanin, velilerin yattigi, günde bes vakit minarelerinden ezanlarin yükseldigi cennet vatanimiza bu sefil tablo hiç yakismiyor ve insani bunlar kimin soyundan acaba, diye aciyla düsündürüyor..


Kâfirlerin bayramlarini kutlamak, onlarin kutsal saydigi günlere, noel ve yilbasi gecelerine ehemmiyet vermek, onlarin adetlerine uymak, onlara benzemek kesinlikle caiz degildir ve büyük günahlardandir. 
Müslüman Kur’an ve Sünnete uygun yasamali, kendi örf ve adetlerinin disina tasmamalidir.. 
Kafir milletlerin ilimini, bilimini, teknolojisini örnek alarak onlarla bu kulvarlarda münasebet kurmak ve yaris içerisinde olmak elbette lazimdir..

 

Lakin sanli atalarimizin kemiklerini sizlatircasina, cemiyet hayatimiza, toplumsal dokumuza, Islam ahlakimiza uymayan deger, yasanti biçimi ve adetlerini zinhar örnek almamali, özenti duymamali, tasvip etmemeliyiz..

Müslüman Milletler olarak  özümüzde olmayip, kültürel emperyalizmin bol isiltili tazyikiyle sonradan adetlerimize bulasan bu uygunsuz hal ve vaziyetlerden bir an evvel kurtulmaliyiz.. Bizleri yok etmekten baskada bir ise yaramayan bu zararli, tahrip gücü oldukça yüksek, imanimiza kasteden mikroplardan, virüslerden ivedilikle arinmaliyiz.

 

Yoksa çözülen ahlaki baglar cemiyet hayatimizi çökertecek, bizi biz yapan, biz kilan ana arterler tikanacak, ne oldugu belli olmayan asimile olmus toplumlara dönüsecegiz.. Yüce Allah asil milletimizi böyle bir akibetten korusun. 

 

Hasili bizi kendimize getirecek kendi öz degerlerimize, dini hayat biçimimize dört elle sarilmali, yeni nesillere kafir adetlerini degil, müslüman adetlerini, milli gelenek ve göreneklerimizi miras olarak birakmaliyiz. 

 

Yüce Allah, hepimizi Islamin nurlu caddesinden ayirmasin, razi olacagi salih amelleri yapabilmeyi nasip etsin.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.