New York sular altında kaldı! Acil durum ilan edildi

ABD'de devam eden Ida Kasırgası, New York'ta ve New Jersey'de şiddetli yağışa yol açtı. Metro istasyonları, Newark Havalimanı ile caddeler sele teslim olurken, iki eyalette ise acil durum ilan edildi.

DÜNYA 2.09.2021 11:12:25 0
New York sular altında kaldı! Acil durum ilan edildi

Ida Kasirgasi ABD'de etkisini sürdürüyor. Louisiana eyaletinde büyük hasara yol açan kasirga, bu kez ülkenin dogusuna siddetli yagis getirdi.

METRO ISTASYONLARI SULAR ALTINDA KALDI

New Jersey ve New York'ta etkili olan siddetli yagislar seli beraberinde getirdi. New York'ta metro istasyonlari sular altinda kalirken, metro seferleri durduruldu. New York sakini metro istasyonlarinda ve caddelerdeki yariya kadar suya saplanan araçlarda mahsur kaldi.

ACIL DURUM ILAN EDILDI

New York Belediye Baskani Bill de Blasio, Twiiter hesabindan yaptigi paylasimda New York'ta acil durum ilan edildigini duyurarak, 'Sehir genelinde rekor seviyedeki yagmur, sel ve yollarimizdaki tehlikeli kosullarla bu gece tarihi bir hava olayina taniklik ediyoruz' ifadelerini kullandi. New York polisi halki yollardan uzak durma konusunda uyararak itfaiyenin kentinde dört bir yanindan gelen çagrilara yanit verdigini aktardi. New York Eyalet Valisi Kathy Hochul da eyalet genelinde acil durum ilan ederek, 'Lütfen yollardan uzak durun ve gereksiz seyahatlerden kaçinin' çagrisinda bulundu.

1 KISI HAYATINI KAYBETTI

Kasirga, New Jersey'de de hayati felç etti. New Jersey eyaletinin Bayonne kentinde caddeler göle dönerken, araçlar yollarda kaldi. Eyalette olumsuz hava kosullarinda 1 kisinin bogularak hayatini kaybettigi açiklandi. Eyalet Valisi Phil Murphy de acil durum ilan ederken, Mullica Hill'de en az 9 ev yikildi. Su baskini yasanan Newark Liberty Havalimaninda tüm uçus faaliyetlerinin askiya alindigi duyuruldu. Polis, New Jersey'nin Kearny kentinde postane binasinin çatisinin çöktügünü, içeride insanlarin oldugunu aktarirken, can kaybina yönelik henüz bir açiklama yapilmadi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.