New York’ta inşa edilen Türkevi yarın açılıyor!

ABD’nin New York kentinde inşa edilen 171 metre yüksekliğindeki Türkevi’nin açılışı yarın gerçekleşecek. Konsolosluk ve temsilciliğin yer alacağı gökdelenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı bekleni

DÜNYA 19.09.2021 15:46:00 0
New York’ta inşa edilen Türkevi yarın açılıyor!

ABD'nin New York kentinde insa edilen Türkevi'nin açilisi yarin gerçeklesecek. Türkevi’nin açilisina ABD’ye resmi ziyarette bulunacak olan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in katilimi bekleniyor. Insaati 2017 yilinda baslayan 171 metre yüksekligindeki Türkevi binasi Türkiye ve ABD ortak yapimi. Birlesmis Milletler Binasi’nin tam karsisina insa edilen Türkevi’nde  (Turkish Center) Türkiye'nin New York Konsoloslugu ve Birlesmis Milletler Daimi Temsilciligi de yer alacak.

NEW YORK’UN IKONIK BINALARINDAN BIRI OLMAYA ADAY

Korona virüs pandemisi sebebiyle açilisi bir yil ertelenen binanin tasariminda Osmanli ve Selçuklu mimarisinden esinlendi. Açilisi yarin gerçeklesecek olan Türkevi binasi New York’un ikonik binalarindan biri olmaya aday. Newyork’un ticari, kültürel ve finansal merkezi Manhattan'da bulunan 36 katli gökdelen, 20 bin metrekare alanda insa edildi. Türkevi'nin içerisinde ofis katlari, 200 kisilik oditoryum ve sergi salonlari bulunuyor.

KIVRIMLI DIS CEPHESI HILALDEN ESINLENDI

Türkevini’nin tasarimi üstlenen Perkins Eastman sirketinden yapilan açiklamada, 'New York'un siluetine çarpici bir ekleme olan Türkevi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ABD'deki misyonlarini destekliyor' dedi. Sirket, Manhattan'da birçok konsoloslugun bulundugu caddede insa edilen Türkevi'nin cephesinin hilalden esinlenerek kivrimli sekilde tasarlandigini belirtti.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.