O FİYATLAR DÜŞECEK

Doların yükselişiyle yaşanan fahiş fiyat artışıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, fiyatların aynı hızla düşürülmesi gerektiğini söyledi.

EKONOMİ 24.12.2021 21:13:05 0
O FİYATLAR DÜŞECEK

Geçtigimiz haftalarda döviz kurlarinin art arda ani yükselise geçmesi üzerine birçok ürün fiyatinda fahis fiyatlar uygulanmaya basladi.

Yasanan ekonomik sorunlarin ardindan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan yeni ekonomi tedbirlerini açikladi.

Bunun üzerine dolar/TL kuru sert bir düsüs yasadi ve Türk Lirasi deger kazanimina gitti.

Uygulanan zamli fiyatlarda da indirime gidilip gidilmeyecegi merak konusu olurken Cumhurbaskani Erdogan konuyla ilgili açiklama yapti.

Bugün ekonomist ve akademisyenlerle bir araya gelen Erdogan, ekonoomide tarihi bir degisim baslattiklarini söyledi.

'FIYATLAR AYNI HIZLA INDIRILMELI'

Konusmasinin devaminda fahis fiyat uyarisinda bulunan Erdogan, 'Dolardaki artis sirasinda fiyatlari hangi hizla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa ayni sekilde simdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz.

Günde birkaç defa fiyat listesi düzenleyenlerin, etiket degistirenlerin -kusura bakmasinlar- ilgili bakan arkadaslarimla beraber de millet adina takipçisi olacagimizi hatirlatmak istiyorum. Bu milleti sömürmeye kimsenin hakki yok. Bakiniz dolardaki artis sirasinda fiyatlari hangi hizla ve hangi oranla yükseltiyorlarsa ayni sekilde simdi de geri indirmelerini özellikle bekliyoruz. Indirimlere ufak yollu baslayan firmalarimiz elbette var ama bunlardan da yükselisteki hiza ulasmasini istiyoruz.

'KONUT VE IKINCI EL ARAÇ PIYASALARI DA BUNLARA DAHILDIR!

Konut ve ikinci el otomobil gibi piyasalar da buna dahildir. Sayet hizli fiyat indirimleri gerçeklesmezse Hazine ve Maliye Bakanligimiz ile Ticaret Bakanligimiz ellerindeki tüm imkanlarla stokçularin, fahis fiyatlarda israr edenlerin üzerine gideceklerdir. Vatandasimizi huzursuz eden hiçbir hadiseye, hiçbir gelismeye, hiç kimseye göz yumamayiz. Bu makamda bulunmamizin geregi budur. Milletimiz bizi bu makama bosu bosuna getirmedi. Biz de onlarin haklarini korumak zorundayiz. Ülkemizi yüksek faiz ve hormonlu kur artisi cenderesinden çikardigimiz gibi yüksek fiyat artisi batakligindan da uzak tutmakta kararliyiz.' ifadelerini kullandi.

 

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.