Öğretmenlerin yüzde 83’ü aşı oldu

Milli Eğitim Bakanlığı okulları açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

SAĞLIK 25.08.2021 10:31:54 0
Öğretmenlerin yüzde 83’ü aşı oldu

MEB, Saglik Bakanligi ile birlikte hazirladigi “Covid-19 Salgininda Okullarda Alinmasi Gereken Önlemler Rehberi”ni 81 Il Valiligi ve Il Milli Egitim Müdürlüklerine gönderdi.

Istanbul’da da ögretim yilinin baslangici için alinacak önlemler ve hazirliklara iliskin 24 Agustos 2021 Sali günü Milli Egitim Bakani Mahmut Özer baskanliginda bir toplanti yapildi.

BIR DOZ ASI OLMA ORANI YÜZDE 83,3'E YÜKSELDI

MEB kaynaklarindan edinilen bilgiye göre, ögretmenlerin en az bir doz asi olma orani, 24 Agustos 2021 Sali günü itibariyla yüzde 83,3’e yükseldi.

Bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun asi olma oranindan yüzde 8,72 puan fazla. Öte yandan, ögretmenlerin iki doz asi olma orani ise yüzde 72,2’ye yükseldi. Benzer sekilde, bu oran, Türkiye’deki genel nüfusun iki doz asilama oranindan yaklasik yüzde 15,2 puan fazla. Böylece, 6 Agustos tarihinden itibaren ögretmenlerin bir doz asi olma oraninda yüzde 10 ve iki doz asi olma oraninda ise yüzde 13’lük bir artis oldu.

YÜZ YÜZE EGITIM IÇIN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Öte yandan Covid-19 salginiyla birçok ögrenci online egitim ile tanisirken geçtigimiz yilin büyük bölümünü evde geçiren ögrenciler bu yil okullarin açilmasina gün sayiyor. Milli Egitim Bakanligi’nin okullarin 6 Eylül’de açilacagini açiklamasinin ardindan ögrenciler ve veliler de telas basladi. Bu kapsamda Istanbul’da okullarda dezenfeksiyon ve hijyen çalismalari gerçeklestirildi. Ekipler ögrencilerin ortak kullandigi alanlar, siralar, koridorlar, lavabolar gibi okullarin tüm noktalarinda özenle temizlik çalismalari yaparken, ögrenciler için hazirlanan maskeler de siniflarda yerini aldi.

6 Eylül’de baslayacak olan yüz yüze egitim öncesi Istanbul’daki okullarda da son hazirliklar tamamlandi. Sürece iliskin bilgi veren Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü Is yeri Saglik ve Güvenlik Birimi Il Koordinatörü Murat Remzi Uzunal, “Biz yarin okullar açilacakmis gibi hazirliklarimizi yürüttügümüz için velilerimiz lütfen endise etmesinler, gerekli tüm tedbirleri aldik. Biz her seye hazirlikliyiz, bütün hazirliklarimizi bu süreci yönetmek üzerine kurguladik” dedi.

OKULLARDA HUMMALI ÇALISMA

Uzunal, “Biz de en az velilerimiz kadar heyecanliyiz bir an önce evlatlarimiza kavusmanin heyecani içerisinde çalismalarimizi sürdürüyoruz. Biz de Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügü’nde bu kilavuz esaslari dogrultusunda egitim kurumlarindaki süreçleri yönetmekte, izlemekte, takip etmekte ve kayit altina almaktayiz. Onlar sadece sizin çocuklariniz degil, bizim de evlatlarimiz, gelecegimizin teminati olan bu çocuklarimizin korunmasi saglikli ve güven içerisinde egitim almalarini saglamak için bize düsen her türlü görev ve sorumlulugu yerine getiriyoruz. Bir vaka olursa kilavuz esaslarina göre hazirliklar yapilmis durumda. Okul ve kurumlarimizda her hafta sistematik olarak dezenfeksiyon islemleri uygulanir. Ister egitim devam ediyor olsun, ister olmasin. Biz okulun temiz süreci içinde egitim kurumlarimizi yüz yüze egitime hazirlama çalismalarina temmuz ayindan itibaren birim olarak aktif, katilimci, denetçi olarak görev yapiyoruz. Istanbul’da tüm okul ve kurumlarimiz 370 denetçi ile her gün sistematik olarak denetlenmekte. Istanbul Il Milli Egitim Müdürlügümüz en üst düzeyde bu süreci izlemekte ve takip etmekte” dedi.

“VELILERIMIZ ENDISE ETMESINLER, TÜM TEDBIRLERI ALDIK”

Okullarda yüz yüze egitim çalismalarina iliskin bilgi veren ve tüm velilerin rahatlikla çocuklarini okullara gönderebilecegini ifade eden Uzunal, “Biz yarin okullar açilacakmis gibi hazirliklarimizi yürüttügümüz için velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. Hiçbir seyi eksik birakmamaya çalisiyoruz. Biz tüm girisimlerimizi yüz yüze egitim asamalarini, ortam ve süreçlerin güvenilirligini arttirmaya yönelik yapiyoruz. O yüzden verilerimiz hiç endise etmesinler, çok ciddi bir ekiple, çok ciddi çalismalar yapiyoruz. Tüm siniflarimizda tüm ögretmenlerimize, ögrencilerimize yönelik hijyen sartlari saglanmis hijyen malzemeleri tedarik edilmis durumda. Yaptigimiz her sey bilimsel olarak çalisilmis, üzerinde uzun emekler verilmis, bir sey olmadan önce olmasi halinde neler olabilecegini öngörerek hazirlanmis bir kilavuz çalismasi sonunda gerçeklestiriyoruz. Velilerimiz lütfen endise etmesinler gerekli tüm tedbirleri alarak çalismalarimizi sürdürüyoruz. Uygulamalarimiza yönelik süreç biz de giris kapisindan baslar. Ögrenci disinda kimseyi özel bir sebep yoksa içeri almayiz. Yani veliler dahil okul bahçesine girisler sinirlandirilmis durumda” seklinde konustu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.