Porsche Taycan'ın tam elektrikli modeli Türkiye'de

Porsche'nin tamamen elektrikli ilk modeli Taycan, Türkiye'de satışa sunuldu. Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Türkiye'nin 7 noktasındaki Porsche Yetkili Satıcıları'nda yerini aldığı açıklandı.

TEKNOLOJİ 29.10.2020 10:53:11 0
Porsche Taycan

Tüm dünyada sadece Porsche tutkunlarinin degil, tüm otomobil tutkunlarinin yakindan takip ettigi en yeni Porsche modeli Taycan, Türkiye’de de satisa sunuldu.

 

E-Performans serisinin en yeni modelleri Taycan 4S, Turbo ve Turbo S modelleri Istanbul, Bursa, Ankara, Izmir, Antalya ve Mersin’deki yetkili saticilarda begeniye sunuldu.

Taycan’in satisa sunulmasi ile Porsche Türkiye’nin tarihinde de yeni bir sayfa aralandigini söyleyen Porsche Türkiye Satis ve Pazarlama Müdürü Selim Eskinazi, Porsche AG’nin elektromobilite üzerine stratejisi paralelinde 2025 yilindan itibaren teslim edilen Porsche modellerinin yüzde 50'den fazlasinin elektrikli olacagini iletti.

 

'2020 SONUNA KADAR 120 SARJ ISTASYONU'

Eskinazi, “Bu dogrultuda yeni Porsche Taycan için tüm yetkili satici ve servislerimizde ve ayrica çesitli sosyal etkilesim noktalarinda kurulacak sarj istasyonlari için hazirliklarimiz son hiz devam ediyor. Taycan kullanicilarimizin sarj hizmetine ulasabilirlikleri bizim için çok önemli, bu nedenle Türkiye’de kendi sarj agini kuran ilk otomobil markasiyiz. Porsche Türkiye olarak, 2020 yilinin sonuna kadar yaklasik 6.7 milyon TL yatirim ile 120 adet Porsche sarj istasyonunu aktivite etmeyi planliyoruz. 2021 yili basinda ise Dogus Oto Kartal lokasyonumuzda Türkiye’nin en hizli sarj istasyonunu kurmayi planliyoruz” diye konustu.

Elektromobilite kapsaminda hazirliklara 2 yil önce baslayan Porsche Türkiye, Destination Charging (ugrak noktasinda sarj), Dealer Charging (Bayide Sarj) ve Home charging (Evde Sarj) alanlarina odaklaniyor. Global olarak yapilan arastirmalara göre, elektrikli araç kullanicilari araçlarini istatistiksel olarak yüzde 80'lik bir oranla evde sarj ettigi görülmüs ve Taycan kullanicilarinin evlerine sarj istasyonlari kurulum süreçleri tasarlanarak kurulumlar baslatilmis. 

Taycan Turbo S modeli ise 0'dan 100'e sadece 2.8 saniyede ulasabiliyor.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.