Rusya’dan Ukrayna’ya Bayraktar TB2 tepkisi

Rusya’dan Ukrayna’ya Bayraktar TB2 SİHA tepkisi. Ukrayna’nın Türkiye’den Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA'lar alması Rusya'yı rahatsız etmeye devam ederken tepkiler üst üste geldi. Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, 'Ukrayna

DÜNYA 30.10.2021 10:34:50 0
Rusya’dan Ukrayna’ya Bayraktar TB2 tepkisi

Rusya'nin Birlesmis Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, BM Genel Merkezi'nde düzenledigi basin toplantisinda, Ukrayna’nin aldigi Türk IHA/SIHA’larina dair dikkat çeken açiklama geldi.

“UKRAYNA ÇOK TEHLIKELI BIR OYUN OYNUYOR”

Nebenzia, Ukrayna'nin Türkiye'den Bayraktar TB2 SIHA'lari almasi ve Donbas'ta Rus yanlisi ayrilikçilara karsi kullanmasina iliskin bir soruya karsilik, 'Ukrayna çok tehlikeli bir oyun oynuyor. Insansiz hava araçlari ile oyunu Ukrayna'nin hayal bile edemeyecegi sonuçlara yol açabilir. Tehlikeli bir oyun oynadiginin farkina varmali' yanitini verdi.

ILK KEZ KULLANDILAR

Ukrayna Silahli Kuvvetleri'nin envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SIHA’lar, Donbass’ta Rusya yanlisi ayrilikçi güçlere ait topçu bataryasini geçtigimiz günlerde imha etmisti. Ukrayna Silahli Kuvvetleri, böylece Bayraktar insansiz hava aracini ilk kez muharebede kullanmis oldu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.