Savaşa Gider Gibi Müzeyi Yıkmaya Geldiler

Beylikdüzü’nde simge haline gelen ve yaklaşık 50 senedir vatandaşlara ücretsiz hizmet veren Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Beylikdüzü Belediyesi tarafından 'izinsiz belediye alanı işgali' iddiasıyla yıkıldı.

DİĞER 7.04.2021 14:34:02 0
Savaşa Gider Gibi Müzeyi Yıkmaya Geldiler

Imamoglu Zulmü Devam Ediyor

Savasa Gider Gibi Müzeyi Yikmaya Geldiler

Beylikdüzü’nde Skandal Yikim

Belediye Çocuklarin Müzesini Yikti

Beylikdüzü’nde simge haline gelen ve yaklasik 50 senedir vatandaslara ücretsiz hizmet veren Türkiye Deniz Canlilari Müzesi Beylikdüzü Belediyesi tarafindan 'izinsiz belediye alani isgali' iddiasiyla yikildi.

 

Her gün onlarca vatandasi agirlayan özellikle çocuk ve gençlerin ugrak yeri olan içerisinde tonlarca mumyalanmis baligin sergilendigi Türkiye Deniz Canlilari Müzesi, Beylikdüzü Belediyesi tarafindan belediye alaninin izinsiz isgal edildigi iddiasiyla yikildi.

 

DEVLETIMIZIN VERDIGI BELGEYI HIÇE SAYIYIRLAR

200 kisilik bir grubun müzeyi yikmaya geldigini söyleyen Türkiye Deniz Canlilari Müzesi kurucusu Kenan Balci, 'Ben belediyeyim diyerek usulsüz usullü hiçbir seyi tanimam, her seyi yaparim diyorlar. Devletimizin verdigi tapu tahsis belgesi ve kira kontratimiz var. Tapu tahsis belgesi olan bir yeri yikmaya gelmisler. Dünyada ilk ve Türkiye'de tek olan Türkiye Deniz Canlilari Müzesini yikmaya gelmisler. Çocuklarimizin gelecegini yikmaya gelmisler. 50 senedir ücretsiz olarak devam ediyor' dedi.

IMAMOGLU 12 SENEDIR YERIMIZI ISGAL EDIYOR

 

Yapi kayit belgesi olduklarini her seyin yasal oldugunu vurgulayan Balci, 'Bu alanin tapu tahsis belgesini aldim. Burasi benim tapulu malim. Ön tarafta ana caddede Imamoglu 12 senedir yerimi isgal ediyor. Her gün beni tehdit ediyor. Anadolu Caddesi'nin tapusu da bizim üstümüze. Gönüller hos olsun insanlar üzülmesin diye yolu bir gün kapatmadik' seklinde konustu.

 

 

'Kanunsuz Sekilde Yikiyorlar'

 

 

Bu PKK anarsisi degil bu Imamoglu anarsisidir diyen Balci: “Yapilan yikimin kanunsuzdur. Bu yikim Beylikdüzü'nden gelmiyor bu Beylikdüzü'nü uzaktan yönetenlerden geliyor. Çünkü Imamoglu bizimle 15 senedir ugrasiyor. Bizim ugrasacak bir seyimiz yok. Insanlara hizmet etmekten baska hiçbir seyimiz yok. Sanki bizde top tüfek varmis gibi 200 kisilik ekiple burayi isgal ediyorlar. Gördügünüz gibi kötü bir sey yok burada. Allah yardim etsin böyle yöneticiler bu sekilde insanlarin basina bela olduklari için çok üzgünüm.

 

Müze yikilip gider önemli degil ama evdeki çocuklarinizin ve haniminizin yüzüne nasil bakacaksiniz. Dünyada ilk olan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi'ne giris ücretsiz. 'Ben sampiyonum' siz sampiyon olun Imamoglu sampiyon olsun. 2 sene öncede Imamoglu dükkanimizin önündeki yesil alana 7 katli bina yapacak diye engellemistik. Neden engelledik diye bizimle ugrasiyor. Mahkemeye basvuruldu her yere basvuruldu. Pandemi nedeniyle islemler geç oluyor' diye konustu


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.