“Şehirde görüntü kirliliği kalmayacak”

Kütahya Valiliği koordinesinde; Kütahya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü, Kütahya Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü bünyesindeki Koruma, Uygulama ve Denetim Bürosu (KUDEB) ekipleri tarafından alınan yıkım

DİĞER 2.01.2021 12:18:49 0
“Şehirde görüntü kirliliği kalmayacak”
Sehirde görüntü kirliligi olusturan, vatandasin can ve mal güvenligini tehdit eden Saray Cami yanindaki metruk binanin da yikilmasiyla birlikte 2020 yili içerisinde toplam 102 adet metruk binanin yikimi tamamlandi. Yikim karari alinan 92 binanin çalismalari ise 2021 yilinda baslayacak.
 
 
“Sehirde görüntü kirliligi kalmayacak”

Sehrin zenginligine deger katan tarihi binalarin günümüze kazandirilmasi için baslatilan restore çalismalari devam ederken, vatandasin can ve mal güvenligini riske atan metruk binalarda da yikim çalismalarinin sürdügünü belirten Vali Ali Çelik, “Kütahya Belediyesi Baskani Prof. Dr. Alim Isik, Kütahya Kültür Varliklarini Koruma Bölge Kurulu Baskani Prof. Dr. Cengiz Isik ile kurul üyeleri basta olmak üzere emegi geçen herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.