ŞİFALI MENÜLER

Balık köfteden burger, uskumrudan dürüm ve sandviç. Usta balıkçı Balıkçı Kenan çocuklara balığı sevdirmek için onlara özel menü yaptı. Balıkçı Kenan: “Çocuklarımız hem doğal köfte yiyecek, hem de daha sağlıklı büyüyecekle

SAĞLIK 21.01.2022 12:46:21 0
ŞİFALI MENÜLER

Yarim asirlik balikçi Balikçi Kenan çocuklar için baliktan yapilan sifali menüler hazirladi. Balik köftesinin içinde üç çesit balik oldugunu belirten Balikçi Kenan: Baligin kilçikli olmasindan dolayi tedirgin olan çocuklar için özel olarak yeni bir menü hazirladik. Ister hamburger, ister dürüm, ister sandviç. Çocuklarimiz hangisini daha çok seviyorsa onu yiyecekler’ dedi.

 

 

ÇOCUKLAR KORKMADAN YESIN!

Gençlerimize çocuklarimiza balik yediremiyoruz diyen usta balikçi Kenan Balci: “Japonya’da bir genç yilda 40 kilo balik tüketirken maalesef bu oran ülkemizde çok asagida. Üç tarafimiz denizlerle çevrili fakat çocuklarimiz balik yemiyor. Bizlerde baligi sevdirmek için içinde kilçik olmayan tamamen dogal. Sifa kaynagi yiyecekler hazirladik. Çocuklarimiz hatta gençlerimiz, baliklar genelde kilçikli oldugu için biraz uzak duruyorlar. Oysa ki herkesin rahatlikla evinde de yapabilecegi. Malzemelerininde kolaylikla temin edebilecegi balik köftesi tam bir sifa kaynagi. Lezzetin, lezzeti. Vitaminin vitamini bu köftede mevcut. Özellikle çocuklarimiz bir kere bu lezzeti tattiklari zaman çok begendiklerini söylüyorlar. Para maden aramaya gerek yok. Bizim denizlerimiz birer maden. Denizden çikan baliklar her derde deva. Bizlerde böyle bir farkli lezzet olusturup, baligi sevdirmek istedik’ dedi.

 

HAZIRLAMASI DA ÇOK KOLAY

Balik köftesinin malzemesi de çok kolay. Bir levrek, bir palamut, 300 gram ya da yarim kilo kadar hamsi 4 kisilik aile için yeterlidir diyen ünlü balikçi Balikçi Kenan: “Baliklarin kilçiklarini, omurgalarini aldiktan sonra, balik gevrek etli oldugu için makinede çekmeye gerek yok. El darbeleri ile gördügünüz gibi çok hos bir görüntü ve lezzet meydana çikiyor. Baliktan sonra maydanoz, kasar peyniri, yumurta, bir de köftemizi toplasin diye kurutulmus ekmegin rendelenmis hali” dedi.

KARNE TATILINDE MÜZEYI GEZSINLER

Dünyada ilk Türkiye’de tek olan Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde binlerce deniz canlisinin bulundugunu belirten Balikçi Kenan: ‘Çocuklarimiz karnelerini alip tatile giriyorlar. Okul ve sinav stresini Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nde atsinlar. Beylikdüzü’ndeyiz girisler ücretsiz. Müzedeki baliklarin hepsi gerçek ve kendi karasularimizda yakalandi. Buraya gelip, dev köpekbaliklarini, vatozlari, orkinoslari inceleyip hatira fotografi çektirsinler. Hiç biryerde olmayan baliklari bu müzede görebilirler’ diye konustu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.