Son dakika: Gine'de askeri darbe

Son dakika haberine göre; Gine'de Cumhurbaşkanı Alpha Conde'yi alıkoyduğu belirtilen askerler devlet televizyonu RTG'de darbe açıklaması yaptı.

DÜNYA 5.09.2021 17:08:12 0
Son dakika: Gine

Gine’nin baskenti Konakri’de Cumhurbaskanligi Sarayi'nin çevresinde silah seslerinin duyuldugu, sokakta askerlerin görüldügü belirtildi. Yerel kaynaklar tarafindan yapilan açiklamada, askerlerin zirhli araçlarla baskent sokaklarinda devriye gezdigi belirtildi.

Yerel basinda ise Özel Kuvvetler Birliklerinin (GFS) basindaki Albay Mamady Doumbouya'nin ve Cumhurbaskani Conde'nin görüntüleri paylasildi. Doumbouya, bir grup askerle görüldügü videoda, ülkedeki siyasi ve ekonomik durum nedeniyle yönetime el koyduklarini söyledi.

Cumhurbaskani Conde'nin ellerinde oldugunu belirten Doumbouya, anayasanin, hükümetin ve kurumlarin feshedildigini, sinirlarin kapatildigini söyledi.

Sosyal medyada paylasilan bir diger videoda ise Conde'nin askerlerle beraber bir odada fazlasiyla bitkin oldugu görüldü.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.