Son dakika: Sudan'da darbe girişimi

Son dakika haberine göre; Sudan'da bir grup askerin sabah saatlerinde Başbakan Abdullah Hamduk ile ülkeyi yöneten koalisyon hükümeti ortağı partilerin liderlerini gözaltına aldığı bildirildi.

DÜNYA 25.10.2021 09:42:38 0
Son dakika: Sudan

Son dakika! Sudan'da ordu birlikleri, Basbakan Hamduk ve koalisyon hükümeti ortagi partilerin liderlerini gözaltina aldi. Abdullah Hamduk'un evinin kusatililarak basbakanin zorunlu ikamete alinmasi ve iktidardaki koalisyon liderlerinin gözaltina alinmasinin ardindan Hartum’daki bazi bölgelerde protestolar basladi.

Baskent Hartum'da protesto gösterilerinin basladigi ve bazi yollarda göstericilerin lastik yakarak yollari trafige kapadigi kaydedildi.

Sudan Enformasyon Bakanligi ise Egemenlik Konseyi üyelerinden bazilari ve geçis hükümetinin bazi bakanlarinin ortak askeri güçler tarafindan tutuklandigi bilgisini paylasti.

HALKA 'SOKAGA INME' ÇAGRISI

Sudanli siyasi partiler, darbe girisimi sonrasi sivil itaatsizlik çagrisi yaparken Sudan Meslek Odalar Birligi ise halki sokaga inmeye çagirdi.

Ülkedeki askeri hareketlilik sonrasi internet ve telefon hatlarinda kesintiler yasaniyor.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.