Sona yaklaşıldı: 1,5 saatlik yol 40 dakikaya inecek

Tamamlandığında dünyanın üçüncü, Avrupa'nın ise en uzun çift tüplü kara yolu tüneli olacak Zigana Tüneli'nde sona yaklaşıldı.

EKONOMİ 29.08.2021 15:18:59 0
Sona yaklaşıldı: 1,5 saatlik yol 40 dakikaya inecek

Ulastirma ve Altyapi Bakanligi, Dogu Karadeniz bölgesini Orta Dogu, Kafkaslar ve Iran'a baglayan tarihi Ipek Yolu'nun geçtigi güzergahtaki Zigana Tüneli insaatinda sona yaklasildigi ifade etti. Tünel insaatinda yüzde 91 kazi destekleme seviyesine gelindigi, isigin görünmesine ise çift yönlü olarak 1,2 kilometre kaldigi vurgulandi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamada, Trabzon-Gümüshane kara yolu üzerinde yapimi devam eden Yeni Zigana Tüneli Projesi tamamlandiginda Trabzon ile Gümüshane arasi araçla 1,5 saat olan ulasimin 40 dakikaya düsecegi aktarildi.

Tünelin hizmete girmesiyle agir vasita sürücülerinin ulasimda güvenli ve ekonomik bir rahatlama yasayacaginin aktarildigi açiklamada, 'Çift tüp uzunlugu 29 kilometre olan projede, her iki tüpte de 13,3 kilometre olmak üzere toplamda 26,6 kilometrelik kazi isi tamamlandi. Tünelde, beton kaplama imalatinin da yüzde 68'lik kismi tamamlandi' degerlendirilmesinde bulunuldu.

'TRABZON LIMANI'NI ORTA ANADOLU'YA BAGLAYACAK'

Açiklamada görüslerine yer verilen Ulastirma ve Altyapi Bakani Adil Karaismailoglu, Zigana Tüneli'nin bittiginde Erzurum ile Trabzon arasinda hem lojistik koridor olarak hem de ulasim açisindan büyük önem ihtiva eden bir tünel olacagini bildirdi.

Karaismailoglu sunlari kaydetti: Zigana Tüneli bittiginde, Erzurum ile Trabzon arasinda hem lojistik koridor olarak hem de ulasim açisindan büyük önem ihtiva eden bir tünel olacak. Dünyanin en önemli, en büyük tünellerinden birisi olarak hem bölgeye büyük hizmetler yapacak hem de lojistik olarak Trabzon Limani'ni Orta Anadolu'ya baglayacak, Türkiye'nin güneyine, dogusuna baglayacak önemli bir aks üzerinde olacak.

 


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.