Spor AŞ'lere asgari sermaye şartı

Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeyle spor AŞ'lerin esas sözleşme şartları belirlendi, asgari sermaye 1 milyon TL'den az olamayacak.

SPOR 26.07.2022 12:14:51 0
Spor AŞ

Spor anonim sirketlerinin esas sözlesmesinin asgari içerigi, ortaklik yapisi, pay sahipligi, sermaye ve organlarina iliskin esaslar belirlendi.

 

Resmi Gazete'de yayimlanan konuya iliskin teblige göre, sermaye piyasasi mevzuatina tabi olacak halka açik spor AS'lerin asgari sermayesi 1 milyon TL'den az olamayacak.

 

Spor federasyonlari, belirli liglerde yer alabilmek için spor anonim sirketi statüsünde olma yükümlülügü ve bu sirketler için ödenmis sermayesi 1 milyon TL'den az olmamak üzere asgari sermaye zorunlulugu getirebilecek.

 

Spor kulüpleri, belirli bir spor dalina iliskin aktif ve pasif varliklarini bir bütün olarak, bir spor anonim sirketine sermaye olarak koyabilecek veya devredebilecek.

 

Spor AS'lerin paylari hamiline veya nama yazili olabilecek. Ancak, sermaye piyasasi mevzuatina göre Borsada islem görenler hariç olmak üzere, bir spor kulübü ile baglantili olan spor anonim sirketlerinin paylarinin nama yazili olmasi zorunlu tutuldu.

 

Gerçek veya tüzel kisilerin ayni ligde yer alan birden fazla spor kulübünde veya spor anonim sirketinde dogrudan veya dolayli olarak hâkimiyeti bulunamayacak.

 

Spor AS'ler, bir spor kulübünün bagli ortakligi veya istiraki olarak kurulabilecegi gibi spor kulübünden bagimsiz olarak da kurulabilecek.

 

Bu sirketlerinin yönetim kurulu, esas sözlesmeyle atanmis veya genel kurul tarafindan seçilmis bir veya daha fazla kisiden olusacak.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.