Spotify, uygulamasına sesli kitap ekleyecek!

Geçtiğimiz senelerde uygulamasına podcast desteği ekleyen Spotify , şimdide platforma sesli kitap desteği getirmeyi planlıyor. İşte detaylar…

TEKNOLOJİ 10.06.2022 14:32:00 0
Spotify, uygulamasına sesli kitap ekleyecek!

Spotify, geçtigimiz aylarda platforma klasik edebiyattan 9 farkli kitabi eklemis ve önemli ses sanatçilarinin sesiyle kullanicilarin begenisine sunmustu. Spotify’in Investor Day 22 etkinliginde konusan yönetici Nir Zicherman, sesli kitaplari dünyanin farkli köselerindeki kullanicilarimizla tanistirmak ve bu pazari genisletmek için ellerinde önemli bir firsat oldugunu söyledi.

 

Spotify’a sesli kitap destegi geliyor

Sirket, bir sonraki atilimini Spotify ‘a sesli kitap destegi ekleyerek gerçeklestirecek. Çarsamba günü gerçeklestirilen bir tanitim sirasinda Spotify , sektörün hakimiyeti saglamak için bir sonraki hedefleri olan sesli kitap destegini yatirimcilarina tanitti. Sesli kitaplari direkt olarak piyasaya sunulursa, bu yeni atilim yalnizca Spotify için degil ayni zamanda, dijital yayincilik sektöründe de büyük sonuçlar dogurabilir.

 

 

Spotify’in bu sesli kitap isine ilk büyük adimi, geçtigimiz sene duyurulan Findaway’i satin almasiyla gündeme gelmisti. Yazarlarin çalismalar olusturmalarina, dagitmalarina ve para kazanmalarina olanak taniyan Findaway ile Spotify, sesli kitap ekosistemini uygulamasina oldukça kolay bir sekilde entegre edebilecek.

 

Spotify CEO’su Daniel Ek yaptigi açiklamada, “Sesli kitaplarin birçok farkli biçimiyle sirketimiz için büyük bir firsat olacagina inaniyoruz” dedi.

 

Ilk olarak 2021’in sonundan önce beklenen bir satin alma tarihiyle Kasim 2021’de duyurulan Findaway anlasmasi henüz olarak tam olarak gerçeklesmedi. Bahsi geçen bu anlasma hala Adalet Bakanligi’nin antitröst bölümü tarafindan incelenmekte.

 

Yeni dijital yayin modelinin nasil çalisacagi tam olarak belli degil, ancak görünen o ki sesli kitaplarin en azindan bir kismi platformda ücretsiz olarak kullanicilara sunulacak. Ayrica ücretsiz sesli kitap modelinin nasil isleyecegini üstünden geçen Spotify içerik ve reklam is baskani Dawn Ostroff , “Para kazanmayi reklam destekleriyle sesli kitaplara getirmeyi düsünüyoruz” dedi.

 

Ödeme konusunda bir netlik yok ancak, sirketin CEO’su Daniel Ek etkinlikte yaptigi açiklamada, birçok farkli biçimdeki sesli kitaplarin büyük bir firsat olduguna inandiklarini açikladi. CEO, müzik ve podcast’lerin ötesine geçerek baska bir ses biçiminde büyümek istediklerini ve kullanicilarin ödeme yapacaklari bir magaza açmayi planladiklarini söyledi.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.