Stokçu bayilere ÖTV soruşturması

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, sıfır kilometre araç satışında özel tüketim vergisi (ÖTV) matrah değişikliği sonrası ortaya çıkan indirimi fiyatlara yansıtmadığı iddia edilen bayiler için denetim talimatı verdi.

EKONOMİ 18.09.2021 09:14:06 0
Stokçu bayilere ÖTV soruşturması

12 Agustos’ta Cumhurbaskani Karari’yla yapilan düzenlemenin piyasa fiyatlarina yansimadigina iliskin Ticaret Bakanligina 2 binden fazla sikâyet dilekçesi ulasti. Bakanlik’tan yapilan açiklamada “Sikâyet basvurularinda, bayiler tarafindan ÖTV düzenlemesi kapsamindaki araçlarin fiyatlarinda indirim uygulanmaktan imtina edildigi ve ayrica stoklarindaki sifir kilometre araçlari çesitli gerekçelerle galericilerle anlasma yoluna giderek veya kendi bünyelerinde yüksek fiyattan ikinci el araç olarak satmaya çalistiklari gibi iddialar yer almistir. Haksiz islemleri yapan bayilerin stoklarinda araç kalmadigini iddia ederek ÖTV düzenlemesi kapsamindaki araçlari müsterilerine satmadiklari ifade edilmistir” denildi.

Açiklamada, sikâyet dilekçelerinin çözüme kavusturulmasi ve Cumhurbaskani Karari ile sifir kilometre araçlarin fiyatlarini düsürmeyi amaçlayan söz konusu düzenlemeyi etkisiz hâle getirmeye çalisan haksiz ticari uygulamalarin tespiti ve bu konudaki cezai müeyyidelerin uygulanmasi maksadiyla Bakan Mus’un talimatiyla Ticaret Bakanligi müfettislerinin görevlendirildigi belirtilerek sunlar kaydedildi: Müfettislerce denetimlere ivedi bir sekilde baslanmistir. Müfettisler, sifir kilometre araçlara iliskin üretici, distribütör, bayi ve galerici araç tedarik zincirini incelemektedir.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.