Suriye kaynaklı petrol sızıntısı KKTC kıyılarından uzaklaştı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı Serhan Aktunç, Suriye kaynaklı petrol sızıntısının düne göre kuzeye ilerleyerek KKTC kıyılarından daha fazla uzaklaştığını açıkladı.

DÜNYA 1.09.2021 16:07:39 0
Suriye kaynaklı petrol sızıntısı KKTC kıyılarından uzaklaştı

Müstesar Aktunç, Kibris'i tehdit eden petrol sizintisi hakkinda Türk Ajansi Kibris'a (TAK) degerlendirmelerde bulundu.

Büyük kütlenin kuzeye dogru gittigini, KKTC kiyilarina dogru ilerleyen küçük parçalarin önlerine bariyerlerin konuldugunu belirten Aktunç, uydudan gözlemlerin yani sira KKTC Çevre Dairesinin Karpaz'daki ekiplerinin 3 araç ile bütün Karpaz güney sahillerini taramaya basladigini bildirdi.

Aktunç, gemilerin gözünden kaçan veya sahile yaklasan bir atik ihtimaline karsi Çevre Dairesi ekiplerinin 2 saatte bir sahilleri kontrol edecegini kaydetti.

'Hava sartlari lehimize olmaya devam ediyor.' diyen Aktunç, petrol sizintisinda parçalanmalar ve dibe çökmeler meydana geldigini anlatti.

'1-2 GÜN BIRAZ DAHA TEMKINLI OLALIM'

Türkiye'den gelecek atik toplama gemileriyle bu atiklarin çekilecegini kaydeden Aktunç, sürecin uzun olacagina dikkat çekti.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.