Prens'ten Orgeneral Özel'e hediye at

Genelkurmay Başkanı Özel'e, Suudi Arabistan ziyareti sırasında, Prens Halid Bin Sultan Bin Abdülaziz tarafından hediye edilen 2 Arap atı teslim edildi.

ÇOCUK 26.03.2013 15:26:08 0
Prens

 Genelkurmay Baskani Orgeneral Necdet Özel'e, Suudi Arabistan ziyareti sirasinda, Savunma Bakan Yardimcisi Prens Halid Bin Sultan Bin Abdülaziz tarafindan hediye edilen 2 Arap ati Kara Kuvvetleri Atli Spor Egitim Merkezi Komutanligi'na teslim edildi.

Atlarin teslimi dolayisiyla Kara Kuvvetleri Atli Spor Egitim Merkezi Komutanligi'nda düzenlenen törene, Suudi Arabistan'in Ankara Büyükelçilik Müstesari Abdülhadi Al Shafi, Genelkurmay Harekat Baskani Korgeneral Erdal Öztürk ve Harp Okulu Komutani Tümgeneral Yilmaz Uyar ile öteki ilgililer katildi.

Atlari teslim alan Korgeneral Erdal Öztürk, atin hem Türk hem de Suudi Arabistan kültüründe önemli yeri oldugunu, ''At murattir'', ''At Türk'ün kanadidir'' atasözlerinin atin Türk kültüründeki yerini gösterdigini söyledi.

Hediyeden dolayi Prens Halid Bin Sultan Bin Abdülaziz'e tesekkür eden Korgeneral Öztürk, hediyeleri iki ülkenin dostlugunun serefine kabul ettigini belirterek, ''Iki ülkenin dostlugunun nisanesi olarak Türkiye'ye, Türkiye'nin Genelkurmay Baskanina hediye edilen bu atlari gururla teslim aliyoruz'' dedi.

Müstesar Abdülhadi Al Shafi, Araplarin çok eskiden beri ata büyük önem verdigini, geçmiste Islam devletlerinin atlar ile çok önemli fetihler gerçeklestirdigini anlatti.

Konusmalarin ardindan Korgeneral Öztürk, ''Masallah'' ve ''Thameenat Al Khalediah'' adi verilen iki Arap atini, Genelkurmay Baskani Orgeneral Özel adina Al Shafi'den teslim aldi.

Korgeneral Öztürk, daha sonra, konuklariyla Kara Gücü Binicilik Ekibinin at terbiyesi çalismasini izledi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.