TBMM noter değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ''Kapalı kapılar ardında terör örgütüyle oturacaksınız, anayasa görüşmeleri yapacaksınız, TBMM'yi noter gibi göreceksiniz. Bunu asla ve asla kabul etmiyoruz'' dedi

SANAT 26.03.2013 16:06:00 0
TBMM noter değil

 Kiliçdaroglu, partisinin TBMM grup toplantisinda, gündemdeki konulara iliskin degerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'nin önemli süreçten geçtigini, ülkenin neresinde yasarsa yasasin tüm yurttaslarin kafasinda kaygilar oldugunu savunan Kiliçdaroglu, adina ister ''Kürt sorunu'', ister ''Dogu ve Güneydogu sorunu'', isterse de ''terör sorunu'' densin, kökleri derinlere dayanan bir sorunun bu kaygiyi besledigini söyledi.

Öneriler arasinda 180 derece fark var

Bazi çevrelerin CHP'nin önerisi ile AK Parti'nin önerisinin ayni oldugu yönünde görüsler ortaya koyduguna dikkati çeken Kiliçdaroglu, ''180 derece birbirinden farkli. Asla ayni degil. Gerçekleri Arastirma Komisyonu, TBMM'deki Uzlasma Komisyonu'na bagli olarak çalisacak, siyasi iktidara degil. Biz sorunun çözüm yeri olarak TBMM'yi gösterdik. Baska bir yeri degil. O nedenle bizim önerimizle onlarin önerisi arasinda 180 derece fark var'' diye konustu.

Devletin mesru bir tüzel kisilik oldugunu ve hukukun disina çikamayacagini vurgulayan Kiliçdaroglu, ''Bu düsünceleri, kaygilari dile getirdigimizde bize, 'CHP, barisa karsidir' diyorlar. Bugüne kadar hiçbir CHP'li, hiçbir çocugumuzun, gencimizin, yaslimizin, kadinimizin saçini teline dahi zarar gelmesini asla ve asla istememistir ve istemeyecektir. Ifade özgürlügünü ayaklar altina alacaksin, medya özgürlügünü ayaklar altina alacaksin, yargiyi susturacaksin, sonra da kalkip bana demokrasi dersi vereceksin. Sana Ismet Inönü'nün söyledigi gibi 'hadi canim sen de' demek benim görevimdir'' dedi.

Öcalan'in agzina baktirdin

Kiliçdaroglu, ''Recep Tayyip Erdogan'a sunu sormak isterim: 76 milyonluk Türkiye'nin bütün yurttaslarini Abdullah Öcalan'in agzina baktirdin. Bundan utanmadin mi?'' dedi.

'''Karsimizda bir degil iki Erdogan var'' diyen Kiliçdaroglu, Basbakan Erdogan'in farkli zamanlarda bazi konularda yaptigi açiklamalarinin yer aldigi görüntüleri izletti.

Kiliçdaroglu, bu görüntülerin, hükümet tarafindan yapilan sikayet sonucunda Türkiye'nin alan adinda internet üzerinden yayininin durduruldugunu belirterek, ''Kendi kasetini, sözlerini yasaklamak isteyen Basbakan. Yalancidan Basbakan olmaz'' ifadesini kullandi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.