TEKNOFEST'te yarışacak!

TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında düzenlenen insansız hava araçları yarışmasına katılan Vefa Havacılık Takımının yaptığı insansız yangın söndürme hava aracı, denemeleri başarıyla geçti.

TEKNOLOJİ 17.09.2021 09:21:46 0
TEKNOFEST

8 kisiden olusan takimin araci jürinin begenisini topladi. Bursa Büyüksehir Belediye Itfaiyesi ile 30 metre yükseklikteki bir cephe yanginina müdahale eden araç, görevini eksiksiz yapti. Ekip, destek gelirse seri üretime geçmeyi planliyor.

Daha önce de yarismada birincilik ve ikincilik elde ettiklerini söyleyen Vefa Havacilik Takim Kaptani Ömer Faruk Sarigöz 'Tecrübelerimizi insanlik adina kullanmak istedik. Itfaiyecilik sektöründe bir açik gözlemledik. Itfaiyecilerle görüserek, nelere ihtiyaçlari var, nasil sikintilar yasiyorlar ögrendik. Çarpik kentlesme yüzünden itfaiye araçlari çati ve cephelere yanasamiyor. Alevlere müdahale güçlesiyor. Yaptigimiz ürün sikintilari çözecek' dedi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.