Ticaret Bakanlığı'ndan 5 zincir markete fahiş fiyat denetimi!

Ticaret Bakanlığı, 5 büyük zincir markette fahiş fiyat artışı yapılıp yapılmadığının tespiti için ticaret müfettişleri görevlendirdiğini açıkladı.

EKONOMİ 25.09.2021 11:47:02 0
Ticaret Bakanlığı

Geçtigimiz günlerde BM zirvesi için ABD’ye giden ve ABD’deki temaslarinin ardindan gazetecilerin sorularini cevaplayan Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan Türkiye’deki fahis fiyatlara yönelik sorulan soruya, fahis fiyat uygulayan zincir marketlerin üzerine gideceklerini söyleyerek zincir marketlerin topladiklari ürünlerle piyasayi alt üst etmelerine yönelik operasyonlar düzenlenecek seklinde yanit vermisti. Cumhurbaskani Erdogan’in 'Ticaret Bakanligi olarak bunlarin üzerine gidecegiz' açiklamasindan sonra Ticaret Bakanligi bugün dügmeye basti.

81 ILDE DENETIM BASLATILDI

Ticaret Bakanligi, fahis fiyatlar konusunda vatandaslar tarafindan iletilen sikayet ve basvurulari dikkate alarak degerlendirme baslatarak Ticaret Il Müdürlüklerince 81 ilde fahis fiyat artisi yapilip yapilmadigina ve Fiyat Etiketi Yönetmeligine aykiriliklarin olup olmadigina yönelik denetimleri baslatildi.

FAHIS FIYAT DENETIMI IÇIN MÜFETTISLER GÖREVLENDIRILDI

Ticaret Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada,  'Son dönemde, temel gida ve ihtiyaç maddelerinde fahis fiyat artislari olduguna iliskin vatandaslarimiz tarafindan Bakanligimiza iletilen basvuru ve sikayetler dikkate alinarak, 81 ilde fahis fiyat artisi yapilip yapilmadigina ve Fiyat Etiketi Yönetmeligine aykiriliklarin olup olmadigina iliskin denetimler sürdürülmektedir. Bununla birlikte, tüm ülke sathinda faaliyet gösteren ve en yaygin sube agina sahip olan 5 büyük zincir markette yumurtadan süte, makarnadan pirince, sebze ve meyveden temizlik malzemelerine kadar genis bir yelpazedeki üründe fahis fiyat artisi yapilip yapilmadiginin tespiti için ticaret müfettisleri görevlendirilmistir. Bakanlik olarak, serbest rekabete ve piyasa kosullarina aykiri hareket ederek tüketicilerin magduriyetine neden olanlarla mücadelemizi sürdürmekte ve bu konuda yasal çerçevede her türlü tedbiri almakta kararliyiz' denildi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.