TOGG'a 'Great Place to Work' sertifikası

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), kurum kültürü konusunda küresel otoritelerden olan Great Place to Work Enstitüsü'nün yürüttüğü programda sertifika almaya ve 'En İyi İşverenler Listesi'ne girmeye hak kazandı.

TEKNOLOJİ 8.11.2021 16:37:33 0
TOGG

Geçtigimiz günlerde test sürüsü videosunu da paylasan yerli otomobil TOGG'a kurum kültürü konusunda otoritelerden olan Great Place to Work Enstitüsü'nün yürüttügü programda sertifika almaya ve  'En Iyi Isverenler Listesi'ne girmeye hak kazandi. TOGG açiklamasina göre, klasik dikey hiyerarsik yapi ve unvanlar yerine çevik ekipler olusturan TOGG, insan ve güven odakli bir kurum kültürü insa ettigini uluslararasi bir sertifikayla tescilledi. 5 kitada, 60'tan fazla ülkede kurum kültürünü destekleyen Great Place to Work Enstitüsü'nün yürüttügü programda 'güvenilirlik', 'saygi', 'hakkaniyet', 'gurur' ve 'takim ruhu' basliklari üzerinden çalisanlarin kurum kültürüyle ilgili deneyimlerini ölçen çalismayi basariyla tamamlayan TOGG, sertifika almaya ve 'En Iyi Isverenler Listesi'ne girmeye hak kazandi.

 

'DOGRU YOLDA OLDUGUMUZU GÖSTERMESI AÇISINDAN DA ÖNEMLI'

 

Açiklamada görüslerine yer verilen TOGG Üst Yöneticisi (CEO) M. Gürcan Karakas, yeni bir organizasyon olmalarina ragmen, güven ve aidiyet duygusunun sirket kültürünün önemli bir parçasi haline geldigini görmekten mutluluk duyduklarini belirtti.

Karakas, 'Great Place to Work arastirmasina stratejik hedeflerimiz dahilinde global bir platformda güçlü ve gelisime açik alanlarimizi kiyaslamali olarak görmek amaciyla katildik ama sonuç bundan fazlasi oldu. Genç bir sirket olarak arastirmaya katildigimiz ilk yilda bu basariya ulasmamiz kurum kültürü insasinda dogru yolda oldugumuzu göstermesi açisindan da önemli.' ifadelerini kullandi.



'ÇEVIKLIGE ENGEL OLABILECEK UYGULAMALARA YER VERMIYORUZ'

 

TOGG'da alisilmadik bir biçimde örgütlendiklerini aktaran Karakas, su degerlendirmelerde bulundu:

'Farkimiz, çalisanlarimizin uzmanligina duydugumuz güvenden kaynaklaniyor. Merkezi olmayan, otonom çalisabilen, mutabakat kültürüne dayali kararlar alabilen ve kendi kendini organize eden çevik ekipler olusturuyoruz. Bizim için kararlarin sekillenmesinde hiyerarsiden çok argümanlarin gücü önem tasiyor. Çeviklige engel olabilecek uygulamalara yer vermiyoruz. Bu yüzden klasik hiyerarsik yapi ve unvanlar kullanmiyoruz. Ayni sekilde yetenekleri de belirli görev tanimlariyla sinirlandirmiyoruz. Herkes, en güçlü oldugu yetkinlik ve çalisma alanlarinin yani sira bilgisi dahilindeki konularla ilgili çalisma, kendini gelistirme ve resmin bütününü görme firsatina sahip. Kurdugumuz bu yapinin çalisanlarimiz tarafindan memnuniyetle karsilandigini Great Place to Work Enstitüsü'nden gelen sonuçlarla tescillemis olduk. Her zaman daha iyiyi hedefleyerek yolumuza devam edecegiz.'


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.