TOGG açıkladı: Bir otomobil projesi olmanın ötesinde

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, 'TOGG, aslında bir otomobil projesi olmanın ötesinde, mobil akıllı cihaz projesi olarak öne çıkıyor' dedi. Kacır, 'Tüm mobilite uygulamalarında, yerli ve milli teknoloji ürün ve hi

TEKNOLOJİ 29.10.2020 10:58:01 0
TOGG açıkladı: Bir otomobil projesi olmanın ötesinde

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardimcisi Mehmet Fatih Kacir, Uludag Otomotiv Ihracatçilari Birligi (OIB) tarafindan otomotiv sektöründe katma degerli ürün ve teknolojileri gelistirerek ihracati artirmak amaciyla Ticaret Bakanliginin destegi ve Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) koordinatörlügünde 'Elektrikli Araçlar' temasiyla organize edilen, 250 bin lira ödüllü '9. Otomotivin Gelecegi Tasarim Yarismasi'nin online düzenlenen kapanis etkinliginde konustu.

 

Yarismanin otomotiv sektörünün gelecegi açisindan son derece anlamli sonuçlar doguracagina inandigini belirten Kacir, Milli Teknoloji Hamlesi'ne degindi.

 

Türkiye'nin bu sayede stratejik sektörlerde tam bagimsizligi için gerekli adimlari atabilecegini dile getiren Kacir, 'Milli Teknoloji Hamlesi, bir yönüyle de daha yüksek katma degerli üretime geçmenin, arastirma ve gelistirme faaliyetlerini yogunlastirmanin, inovasyon ve yenilik odakli çalismalarin ve tasarima deger vermenin adi' ifadesini kullandi.

Milli Teknoloji Hamlesi yolculugunda, sanayinin lokomotifi olan otomotiv sektörünün gelisim ve dönüsümünü anlatan Kacir, sözlerini söyle sürdürdü:

'Bu dogrultuda, önümüzdeki dönemde sektör paydaslariyla birlikte hazirlamakta oldugumuz mobilite teknolojileri yol haritasini, kamuoyu ile paylasiyor olacagiz. Tüm mobilite uygulamalarinda, yerli ve milli teknoloji ürün ve hizmetlerine yönelik atilimlarimizi, eylemlerimizi kamuoyuna ilan ediyor olacagiz. Otomotiv sektörü, 30 milyar dolara yakin ihracatiyla Türkiye'nin önemli sanayi sektörlerinden. Sektörün en önemli gelisimlerinden biri, Türkiye'nin Otomobili Girisim Grubu Projesi. TOGG, aslinda bir otomobil projesi olmanin ötesinde, mobil akilli cihaz projesi olarak öne çikiyor.'

 

Mehmet Fatih Kacir, otomotiv sektörünün geçmis dönemlerde onlarca yil süren dönüsümleri ve devrimleri 10 yil içinde es zamanli olarak yasayacagina dikkati çekti.

 

Elektrikli araçlarin insanlarin hayatinda yildan yila çok daha fazla yer tutacagini vurgulayan Kacir, 2030'da satilan otomobillerin yaridan fazlasinin elektrikli araçlar olacaginin öngörüldügünü dile getirdi.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.