TÜFE üstü kira artışı yapana yaptırım uygulanacak

Bakan Murat Kurum, TÜFE üstünde kira artışı yapanlara yaptırım uygulanacağını açıkladı

EKONOMİ 31.05.2022 12:42:49 0
TÜFE üstü kira artışı yapana yaptırım uygulanacak

Çevre ve Sehircilik Bakani Murat KurumTÜFE üstü kira artisi yapana yaptirim uygulanacagini söyledi. Bakan Murat Kurum, Ankara'da Millet Bahçesi'nde Çevre Haftasi’na iliskin açiklamalarda bulundu.  

 

Kurum burada yaptigi konusmasinda, 'Kira artislarini TÜFE'ye uygun yapmak zorundayiz. Kanunen böyle olmasi gerekiyor' dedi. TÜFE üstü artis yapanlarin kendilerine bildirilmesini istediklerini belirten Bakan Kurum, 'TÜFE üstü kira artisi yapana kanuni müeyyideyi uygulayacagiz' diye konustu.

 

'Kanuna aykiri'

Bu zamlarin kanuna aykiri oldugunu vurgulayan Kurum, 'Kanunen yapilacak kira sözlesmesine aykiri bir durum. Böyle yapilan artislar varsa vatandaslar mahkemeye basvursun. Vatandaslar TÜFE üstü artis yapanlari bize bildirsin. TÜFE üstü kira artisi yapana kanuni mueyyideyi uygulayacagiz. 4 bakanlik çalisiyoruz. Bir hafta 10 gün içinde çalismayi meclisimize gönderecegiz' açiklamasi yapti.

 

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.