'Turizmin Başkenti'ne Gelen Ziyaretçi Sayısı 2,5 Milyonu Aştı

Dünyanın yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele ettiği süreçte 'sağlıklı ve güvenli' turizm hizmeti sunan Antalya'ya, yılbaşından 30 Eylül'e kadar 2 milyon 576 bin 537 turist geldi.

TURİZM 2.10.2020 17:18:19 0

Kültür ve Turizm Bakanliginin koordinasyonunda salgin sürecinde baslatilan 'Güvenli Turizm Sertifikasyon Programi' kapsaminda hizmet verilen kentte, hareketlilik sürüyor.

 

Denizi, kumu, günesi, dogal güzellikleri kadar tarihi, kültürel yapilariyla ve lüks tesisleriyle öne çikan Antalya, birçok ülkeden ziyaretçiye ev sahipligi yapiyor.

 

Temmuzdan itibaren turizm hareketliliginin basladigi Antalya'ya, 1 Ocak-30 Eylül döneminde 2 milyon 417 bin 592'si yabanci olmak üzere 2 milyon 576 bin 537 turist geldi.

 

'Dünyada nadir tatilin yapildigi bir destinasyonuz'


Profesyonel Otel Yöneticileri Dernegi Baskani Ülkay Atmaca,tüm dünyanin salginla mücadele ettigi bir dönemde bu kadar turisti agirlayabilmenin büyük basari oldugunu söyledi.

 

3 ay öncesine kadar tüm tesislerin ve uçuslarin kapali oldugu bir süreçten sonra 2,5 milyonun üzerinde turiste ev sahipligi yapmanin gurur verici oldugunu dile getiren Atmaca, sunlari kaydetti:

 

'Güvenli turizm sayesinde sektör basarili oldu. Bu kadar misafiri bu süreçte getirebilmek Türkiye'nin basari. Bunu güvenli ve saglikli turizmle basardik. Saglikli turizm sertifikasi, aldigimiz önlemler ve turistlerin mutlu dönmeleri sonucu bu basari ortaya çikti. Dünyada nadir tatilin yapildigi bir destinasyon olmak Türkiye adina büyük bir basari. Bu dönemde saglikli turizm yapabilmek, hem çalisanlarin hem misafirlerin sagligini koruyabilmek önemliydi.'

'Turizm sezonu uzayacak'


Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskan Yardimcisi Kaan Kavaloglu da Rusya, Ingiltere ve Ukrayna'dan turistlerin geldigini belirtti.

 

Turizm sezonunun uzayacagini ifade eden Kavaloglu, 'Tüm dünyada Türkiye en güvenli destinasyon oldu. Avrupali ve Bagimsiz Devletler Toplulugu (BDT) ülkelerinin birinci tercihi Türkiye oldu. Avrupa pazari çok önemli. Hollanda, Belçika bile Almanya üzerinden geliyor.' dedi.


Cumartesi 27.9 ° / 16.1 °
Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.