TURKOVAC'ta işler yolunda

Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ayşin Kılınç Toker, yerli aşı TURKOVAC'ın Türkiye genelinde bin 100 gönüllüye uygulandığını ve takip edilen gönüllülerde bir yan etki dönüşünün olma

SAĞLIK 20.09.2021 14:48:52 0
TURKOVAC

Kayseri Sehir Hastanesi Enfeksiyon Hastaliklari Klinik Mikrobiyoloji Uzmani Dr. Aysin Kilinç Toker, faz-3 çalismalari devam eden yerli asi TURKOVAC ile ilgili konustu. Asinin simdiye kadar bin 100 kisiye uygulandigini dile getiren Toker, bir yan etkinin de görülmedigini söyledi.

5 MERKEZDE ÇALISMALAR DEVAM EDIYOR

Toker, 'TURKOVAC için faz-3 çalismamiz Kayseri Sehir Hastanesinde devam ediyor. Su an için 72 gönüllümüze TURKOVAC asisini faz-3 kapsaminda uyguladik. Türkiye genelinde Istanbul, Ankara ve Kayseri’de çalismalar devam ediyor. 5 merkez seklinde devam ediyoruz. Burada Erciyes Üniversitesinde de faz-3 gönüllüleri alinmaya devam ediyor.' dedi.

GÖNÜLLÜ ALIMI E-NABIZ ÜZERINDEN DEVAM EDIYOR

Türkiye genelinde yaklasik bin 100 gönüllüye TURKOVAC asisi yapildigini belirten Toker, 'Bunlarin takipleri yapiliyor, 2. dozlarini yapilmaya baslayan Ankara ve Istanbul’daki gönüllüler de mevcut. Herhangi bir yan etki dönüsü olmadi. Lokal asi yerindeki agri disinda ciddi, hayati tehlike olusturabilecek ya da tibbi bir tedavi ihtiyaci gerektirecek bir yan etki ile karsilasmadik. Gönüllü alimina e-nabiz üzerinden devam ediyoruz. Özellikle 3 sehirde oldugu için belirtmek istiyorum. TURKOVAC çalismasina katilmak isteyen gönüllülerimiz devam eden süreçteki takiplerinde tekrar gelebilmek sarti ile farkli illerden merkezimize basvuru yapabilirler, kabul ediyoruz su an için. Bu sekilde basvurularini yapabilirler' seklinde konustu.

'YOGUN BAKIMDA TAKIP ETTIGIMIZ VAKA SAYISI ÇOK FAZLA'

Kayseri'deki vaka artisina da deginen Toker, 'Vaka artisi su an için Türkiye’de en belirgin sekilde Kayseri’de ve bizim zaten Kayseri Sehir Hastanesinde yatarak tedavi altina aldigimiz, yogun bakimda takip ettigimiz vaka sayimiz çok fazla. Kayseri’de özellikle akciger tutulumu ile zatürre tablosu seyreden hastamiz çok fazla. Bu noktada iklimin sogumasi, kapali alanlarda daha fazla vakit geçirilmesi nedeni ile vaka sayilarini göz önünde bulundurmadan rehavete kapilmis bir sekilde maske, mesafe ve temizlik kurallarina uyulmamasi nedeni ile vaka sayimiz çok yüksek. Özellikle bu dönemde okullarin açilmasi ve is hayatinin aktif bir sekilde devam etmesinden dolayi maske, mesafe ve temizlik kurallari, kapali alanlarin sik sik havalandirilmasi ve mutlaka asi takvimine uygun bir sekilde asilarimizi olmamiz gerekiyor. Çünkü bu kisi ekonomik ve psikolojik açidan güzel bir sekilde atlatmaya tüm Türkiye’nin ihtiyaci var' diye konustu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.