ÜNLÜ PROFESÖR UYARDI: DAHA KÖTÜ SALGINLAR GELİYOR

Ünlü profesörden korkutan uyarı: Yeni salgınlar Kovid-19'dan daha kötü olacak

SAĞLIK 2.01.2021 23:16:01 0
ÜNLÜ PROFESÖR UYARDI: DAHA KÖTÜ SALGINLAR GELİYOR

1970’lerin ortalarinda Orta Afrika'da ortaya çikan Ebola salgininin kesfedilmesine yardimci olan Mikrobiyolog Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum insanligin bilinmeyen sayida yeni virüsle karsi karsiya oldugu ve tüm dünyanin buna hazirlikli olmasi gerektigini belirtirken gelecekteki pandemilerin Kovid-19'dan daha kötü olabilecegini ifade etti.

Ebola salgininin kesfedilmesine yardimci olan Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum’dan kritik açiklama geldi. Mikrobiyolog Tamfum, Afrika’nin tropikal yagmur ormanlarindan çikan yeni ve potansiyel olarak ölümcül virüslerin oldugunu açikladi. 'Su anda yeni patojenlerin ortaya çikacagi bir dünyadayiz ve insanlik için tehdit olusturan sey budur' diyen Tamfum, ' Gelecekteki pandemilerin Kovid-19’dan daha kötü olacak' ifadelerini kullandi.

'YENI PATOJEN KOVID-19 KADAR HIZLI YAYILABILECEK'

Demokratik Kongo Cumhuriyeti’nde bulunan Ingende’de kimligini açiklamak istemeyen bir hastanin, hemorajik atesin erken semptomlarini gösterdigi ve hastaya Ebola testi yapildigi ifade edildi. Profesör Jean-Jacques Muyembe Tamfum, sonuçlarin negatif gelmesiyle birlikte doktorlarin, ’beklenmedik’ anlamina gelen ’Hastalik X’i ilk yayan kisi olabileceginden endise ettikleri belirtildi. Yeni patojenin, Covid-19 kadar hizli yayilabilecegini ifade eden Tamfum, Ebola’nin yüzde 50 ila 90 ölüm oranina sahip olabilecegini ileri sürdü. Öte yandan, Dünya Saglik Örgütü’ne (DSÖ) göre Hastalik X’in varsayimsal oldugu, ancak bilim insanlarinin, ortaya çikmasi durumunda dünya çapinda ciddi hastaliklara yol açabileceginden endise duyduklari ifade edildi. Profesör Tamfum’un, çok daha fazla zoonotik hastaligin - hayvanlardan insanlara siçrayabilecegi konusunda da uyarida bulundu.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.