WhatsApp kullanıcı sayısında önemli artış!

Son rapora göre WhatsApp, kullanıcı sayısı artışı ile dikkat çekti. Bunun, platformlar arasındaki rekabeti nasıl etkileyeceği merak konusu.

DİĞER 28.05.2022 15:54:22 0
WhatsApp kullanıcı sayısında önemli artış!

Yeni bir çalisma, popüler mesajlasma platformu WhatsApp’in kullanici etkilesimini açikladi. Çalismaya göre platform, 2022’nin ilk çeyreginde, kullanici etkilesiminde önemli bir artis gördü. Bunun nedeni olarak da, insanlarin daha güvenli bir ortamda iletisim kurmak istemesi görülüyor. Ayni zamanda Rusya-Ukrayna çatismasinin da bu artista etkili rol oynadigi düsünülüyor.

 

Rapora göre WhatsApp kullanici sayisi, yüzde 41 artti

WhatsApp’in son büyük büyümesi çogunlukla, platformu her gün kullanan ‘güçlü kullanicilar’ kismindan geliyor. Yapilan son çalisma, bu kullanici siniflandirmasinin ilk çeyrekte ortalama yüzde 55‘i olusturdugunu gösteriyor. Ayrica bu büyümenin büyük kismi 18-34 yas arasindaki kullanicilardan olusuyor. Ek olarak bu grup, Facebook ve Instagram uygulamalarinin kullaniminda da etkili oldu.

 

MoneyTransfers.com raporuna göre WhatsApp kullanici sayisi, yüzde 41 oraninda artti. Ayrica rapora göre WhatsApp, en iyi uygulamalar arasindaki en yüksek kullanici yüzdesine sahip. Bunun yani sira geçen yillara göre en yüksek büyümeyi de koruyor.

 

nsanlarin güvenli sekilde iletisim kurmasi için WhatsApp daha sik tercih ediliyor. Rusya-Ukrayna savasi da WhatsApp kullanici sayisi açisindan önemli role sahip. Ayni sekilde Telegram‘in aylik ortalama kullanicilarinin da (MAU) yüzde 15,5’inin ilk çeyrekte her gün uygulamayi açtigi ortaya çikti.

Arastirmaya göre, Meta’nin en iyi mesajlasma uygulamalarindan WhatsApp ve Messenger, ABD’de en büyük pazara sahip. Bu da Meta’nin uygulamalarinin tüm dönem boyunca kullanimin yüzde 78’ini olusturdugunu gösteriyor. Ayni zamanda Meta, düzenli olarak iyilestirmeleri yapilan Telegram gibi platformlarla bir rekabet içinde.

 

Bunlarla birlikte WhatsApp, kullanicilarina önemli güncellemeler ve özellikler saglamak için çalisiyor. Topluluklar sekmesi, emoji tepkileri ve daha birçok yenilik sirketin bu güncellemeleri arasinda yer aliyor. Her geçen gün artan rekabet karsisinda rakip uygulamalarin ileriki dönemlerde ne gibi güncellemeler getirecegi de merak konusu.

 

 


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.