WhatsApp’ta yanlış yazdım derdine son!

Dünyanın en popüler mesajlaşma ve anlık iletişim uygulaması olan WhatsApp, kullanıcıların uzun yıllardır beklediği “mesaj düzenleme” özelliğini test etmeye başladı.

TEKNOLOJİ 1.06.2022 10:38:52 0
WhatsApp’ta yanlış yazdım derdine son!

Yillardir özellikle de Twitter ve WhatsApp için düzenleme seçenegi isteyen kullanicilar, geçtigimiz haftalarda Twitter’in mesaj düzenleme özelligini duyurmasiyla ilk iyi haberi almisti.

 

Simdi ise WhatsApp’a ‘mesaj düzenleme’ özelligi geliyor.

 

Fazladan mesaj atmayacaksiniz

 

Meta, geçtigimiz aylarda birçok yeni özellik sundu. Mesajlara emoji ile tepki vermek ise son olarak yayinlanan özellikti. Son olarak, Telegram kullanicilarinin severek kullandigi ‘mesaj düzenleme’ özelligi ile ekstra mesaj atma sorunu ortadan kalkacak.

 

Tam 5 yil önce özelligi test eden sirket, bilinmeyen bir nedenle bu düzenlemeyi iptal etmisti. WABetaInfo ekibi yeni özelligi beta uygulamasinda fark etti:

 

WhatsApp’in mesaj düzenleme özelligi, Twitter’daki gibi eski düzenlenen mesaji maalesef göstermiyor. Ancak kullanicilar hizli bir sekilde yanlis yazdigi mesaji düzenleyebilecek. Bazi analistler ise düzenlenmis mesajin orijinalini görme özelliginin de gelecegini düsünüyor.

 

Ayrica son olarak belirtmekte fayda var; mesaj düzenleme özelligi muhtemelen süreli olacak. Yani mesaji gönderdikten belli bir süre boyunca bu düzenlemeyi yapabilecegiz.

 

Android uygulamasinin beta sürümünde test edilen özellik, yakinda iOS ve masaüstü uygulamalarinda da karsimiza çikacaktir.

 

Siz bu özellik ile ilgili ne düsünüyorsunuz? Yorumlar kisminda Megabayt ekibiyle paylasabilirsiniz.

 

Yakin zamanda bazi iPhone’larin WhatsApp destegi kesilecek

 

WhatsApp her geçen ay daha fazla eski modele olan destegini kesiyor. Eski adiyla Facebook, yeni adiyla ise Meta’ya ait olan WhatsApp, yakin zamanda Apple’in iPhone’larda kullandigi eski isletim sistemlerinden iOS 10 ve iOS 11 için destegini sonlandiracak.

 

WABetainfo’nun haberine göre, bu sonbaharda WhatsApp destegi kesilecek modeller de ortaya çikmis oldu.

 

 

iOS 10 ve iOS 11 isletim sistemi kullanan tüm iPhone’larda 24 Ekim 2022’den itibaren WhatsApp kullanilamayacak. Yani iPhone 5C ve iPhone 5, belirtilen tarihte artik WhatsApp uygulamasini kullanamayacak.

 

iPhone 5S kullanicilari ise iOS 12 güncellemesi aldigi için bir süre daha WhatsApp kullanabilecek. Wabetainfo tarafindan paylasilan ekran görüntüsünde, eski iOS isletim sistemi için destegin 24 Ekim’de sona erecegi, uygulamayi kullanabilmek için daha yeni bir sürüme ihtiyaç olacagi ibaresi yer aliyor.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.