Xiaomi’den dünyanın en büyük sensörlü telefonu geliyor! Son 5 gün

Xiaomi tarafından 4 Temmuz'da tanıtılacak 12S Ultra modeli, kamera özellikleri ile dünyada bir ilki getirecek.

TEKNOLOJİ 29.06.2022 11:51:09 0
Xiaomi’den dünyanın en büyük sensörlü telefonu geliyor! Son 5 gün

Xiaomi 12 serisinin henüz piyasaya sürülmeyen Ultra modeli, 4 Temmuz’da tanitilacak. Tabii çikis tarihi yaklastikça sizdirilan bilgiler ve görüntüler de artiyor.

 

Ilk olarak geçtigimiz günlerde bu cihazin adinin Xiaomi 12S Ultra olacagi ve bazi özellikleri ortaya çikti. Sonrasinda ise yeni isimlendirme Xiaomi tarafindan dogrulandi. Simdi de dünyanin en büyük mobil kamera sensörünü kullanacagi söylendi.

 

Xiaomi 12S Ultra, kamera özellikleri ile dünyada tek olacak!

 

Xiaomi’nin giris ile orta segment, hatta bazi amiral gemisi modelleri için sikça hakli elestiriler yapiliyor. Bunlarin basinda ise yasanan sensör problemleri ile ön kameranin video tarafinda sunamadigi çözünürlük ve fps degerleri yer aliyor.

 

Tabii son birkaç yildir is tepe noktadaki cihazlara geldiginde gerçekten rekabetçi ve kaliteli ürünler görmeye basladik. Bugün bazi kamera özellikleri ortaya çikan Xiaomi 12S Ultra modeli de süphesiz zirvenin tepesine konumlanacak.

 

Xiaomi, bu yil gerçeklestirdigi yeni Leica ortakliginin sonuçlarini beklenenden daha hizli alacak gibi gözüküyor. Üstelik son bilgilere göre, 12S Ultra modeli Sony’nin mobil tarafta yer alan en büyük kamera sensörü olan 1 inç boyutundaki IMX989 ile birlikte gelecek.

 

Sony’nin bir diger 1 inçlik sensörünü 1800 dolarlik fiyat etiketiyle satisa sundugu Xperia Pro-I modelinde gördük. Fakat sirketin burada mobil degil, RX100 VII kamerasindaki sensörü kullandigini belirtelim. Yine de Xiaomi’nin Leica ortakligi ve 1 inçlik sensörüyle birlikte DXOMARK’in fotografçilik siralamasinda 1. siraya yerlesecegi düsünülüyor.

 

Buna ek olarak, cihazin diger özelliklerine baktigimizda Snapdragon 8+ Gen 1 islemcisinden güç alacagini görüyoruz. 4 nm fabrikasyon süreci ile üretilen ve 3.2 GHz hizinda çalisan sekiz çekirdekli bu çip, LPDDR5 teknolojisine ev sahipligi yapiyor.

 

12 GB’ye kadar RAM ve 512 GB depolama alani ile kullanici karsisina çikmasi beklenen telefonda, 4800 mAh batarya yer alacak. 67W hizli sarj sunacagi iddia edilirken, ekran tarafinda 6.7 inç büyüklügünde 120 Hz yenileme hizinin yani sira QHD+ çözünürlük sunan bir AMOLED LTPO panelin kullanilmasi bekleniyor. Kamera tarafinda ise önde 20 Megapiksel, arkada ise Leica imzali 50 Megapiksel yer alacak.


Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.