YAZIN BALIK, HER ZAMAN BALIK

BALIKÇI KENAN: BALIK YEMENİN MEVSİMİ OLMAZ

DİĞER 25.06.2022 15:43:36 0
YAZIN BALIK, HER ZAMAN BALIK
YAZ AYLARINDA DA BALIK YEMELIYIZ
Istanbul’un ünlü balikçisi Balikçi Kenan baligin her mevsim yenilmesi gerektigini belirtti. Baligin adeta bir omega-3 deposu oldugun altini çizen Balikçi Kenan: “Bize gelip bazen soruyorlar yazin balik yiyebilir miyiz diye, balik yemenin mevsimi olmaz. Yaz, kis her zaman balik tüketin tavsiyesinde bulundu.
 
Usta balikçi Balikçi Kenan baligin sadece kis mevsiminde degil her mevsimde yenilmesi gerektigini belirtti. Balikçi Kenan: “Balik midemi yormaz. Sindirimi kolay. Yazinda balik, kisinda balik yiyin. Haftada en az iki üç kez mutlaka balik tüketelim.
 
Kalbi yormaz, mideyi bozmaz. Içinde katki maddesi yok tamamen dogal. Hava sicak daha hafif yemekler yememiz gerekiyor en hafif gidalardan biri de balik” ifadesini kullandi.
 
YAZINDA BALIK YIYELIM
 
Baligin anne sütüne es deger oldugunun altini çizen Balikçi Kenan: “Baligin yan etkisi yok. Katki maddesi yok. Kisin balik zaten bol bol yiyoruz. Yazinda mutlaka tüketelim. Balik denizden çikiyor buzun içine koyuyorsunuz muhafazali sekilde tezgahlara geliyor.
 
Pazarda taze, dükkanda taze, markette taze. Balikçilar zaten baligi taze satmak istiyor. Balik bir gün kaldimi altin. Iki gün kaldimi gümüs. Üç gün kaldimi teneke. Onun için balikçilar teneke olmasina müsade etmeden taze taze satiyorlar” dedi.
 
BALIK YEMEDIGIM ZAMAN EKSIKLIK HISSEDIYORUM
 
Haftada en az 5-6 gün balik tükettigini belirten Balikçi Kenan: “Balik yemedigim zaman kendimi eksik hissediyorum. Büyük küçük herkesin mutlaka balik yemesini tavsiye ediyorum. Balik çocuklarin kemiklerini gelistiriyor. Yaslilarin kan dolasimini hizlandiriyor. Doktorlarin reçeteye yazdigi besin.” dedi.
 
BÜYÜK BALIKLAR KÜÇÜK BALIKLARLA BESLENIR
 
Baligin, yine balikla beslendigini söyleyen usta balikçi Balikçi Kenan: “Baligin yemegi baliktir. O yüzden de içinde katki maddesi bulundurmayan tek besin kaynagimizdir. Bazen müsterilerimiz soruyor. Baligin faydasi nedir diye.
 
Baligin faydasi sayarak bitmez. Önemi çok büyüktür. Büyük baliklar küçük baliklari yiyerek beslenir. En küçük baliklarda büyük baliklarin yumurtalariyla beslenir. Bir balik milyonlarca yumurta yapiyor. Kusursuz bir döngü var denizde. Her sene balik tutuyoruz ama denizdeki balik bitmiyor” seklinde konustu
 
TÜRKIYE DENIZ CANLILARI MÜZESI’NE DAVET ETTI
 
Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’nin kurucusu Balikçi Kenan müzenin öneminden de bahsetti. Her gün onlarca kisinin müzeyi ziyaret ettigini belirten Balikçi Kenan: “Türkiye Deniz Canlilari Müzesi’ni ülkemize kazandirdik.
 
Girisler ücretsiz. Beylikdüzü’ndeyiz. Kendi karasularimizda yakalanan baliklari burada vatandaslarimiz inceleyebilirler. Ögrencilerimiz için özellikle burasi tam bir deniz okulu. 40 tir dolusu mumya balik var. Köpekbaligindan, orkinosa, hamsiden, vatoza binlerce baligi burada sergiliyoruz” diye konustu.

Pazar 28.5 ° / 16.2 °
Pazartesi 28.1 ° / 17.1 °
Salı 29.4 ° / 18.3 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.