Yemen IMF'nin özel rezervinden 665 milyon dolar alacak

Yemen'in Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) tahsis ettiği özel çekme hakkı (SDR) olarak adlandırılan rezerv para biriminden 665 milyon dolar alacağı belirtildi.

EKONOMİ 23.08.2021 15:14:00 0
Yemen IMF

IMF Yemen Bölge Temsilcisi Gazi es-Subeykat, konuyla ilgili yazili açiklama yayimladi.

Yemen'in bugün IMF'den 665 milyon dolar alacagini aktaran Subeykat, bu meblagin, ülkedeki ekonomik krizi hafifletmede katki saglayacagini ifade etti.

IMF Guvernörler Kurulu, agustos ayi basinda yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salginiyla mücadelede küresel likiditeyi artirmak amaciyla 650 milyar dolarlik özel çekme hakki olarak adlandirilan rezerv para biriminin tahsisini onaylamisti.

Yeni olusturulan SDR'lerin IMF üyesi ülkelere fondaki mevcut kotalari oraninda kredilendirilecegi belirtilen IMF açiklamasinda, yeni tahsisin yaklasik 275 milyar dolarinin (yaklasik 193 milyar SDR) düsük gelirli ülkeler de dahil olmak üzere gelismekte olan ülkelere gidecegi ifade edilmisti.

YEMEN'DEKI IÇ SAVAS

Husiler, Eylül 2014'ten bu yana baskent Sana ve bazi bölgelerin denetimini elinde bulundururken, Suudi Arabistan öncülügündeki koalisyon güçleri, Mart 2015'ten beri Husilere karsi Yemen hükümetine destek veriyor.

Dünyanin en fakir ülkeleri arasinda yer alan Yemen'de, iç savas nedeniyle büyüyen insani kriz korkunç boyutlara ulasti.

BM'ye göre, dünyanin en büyük insani krizlerinden birinin yasandigi Yemen'de, nüfusun yüzde 80'i insani yardima ve korunmaya ihtiyaç duyuyor.


Pazar 17 ° / 9.7 °
Pazartesi 17.4 ° / 8.9 °
Salı 19 ° / 9 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.