25.06.2019 15:48:33

Ahmet ÖZTÜRK

Karalama Politikası:

Cumhur İttifakı İBB adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu 16 Haziran günü tarihi bir canlı yayın gerçekleştirmişlerdi. Canlı yayında, Sayıştay raporu hakkında ve daha önceki iddialarını da devam ettiren İmamoğlu’nun Sayıştay’ın 23 Mayıs'taki açıklamasını bilmemesi mümkün değil!

Sayıştayın açıklamasının bir kısmı şöyle: Bazı basın yayın organlarında, Sayıştay Raporları dayanak gösterilmek suretiyle, 2014 ve 2019 yılı karşılaştırılarak bazı belediyelerin zarar ve borçlarına ilişkin açıklama ve değerlendirmeler içeren maksatlı ve gerçekle bağdaşmayan haberlere yer verilmiş olup, aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur.

Her şeyden önce haberlerde yer alan açıklama ve yorumlarda 2019 yılı ile karşılaştırma yapılmaktadır. Oysa 2019 yılına ilişkin denetim süreci henüz başlamamıştır. 2018 yılı denetimleri ise henüz sonuçlanmamış olup bu yıla ilişkin raporlama süreci devam etmektedir. Dolayısıyla hem 2018 yılına hem de 2019 yılına ilişkin sonuçlanmış herhangi bir denetim bulunmamaktadır.

Sayıştay açıklaması, İmamoğlu’nun iddialarını çürütür niteliktedir. Hal böyleyken bile bile aslı olmayan iddialarda bulunmak,rakip karalama politikasından başka bir şey değildir.

Şuan Böyle Projelere İhtiyacımız Yok:

Samsun’un Canik ilçesinde yıkılan 19 Mayıs Stadyumunun yerine yapılacak olan millet bahçesinin inşaatına başlandı. İnşaat alanına konulan tabelada, millet bahçesinin 31 milyon 253 bin liraya mal olacağı ve 120 günde bitirileceği yazılmış.

Bizim şuan böyle projelere gerçekten ihtiyacımız yok!!!Evetgerçekten yok çünkü ekonomimiz iyi değil ve hazinemiz boş durumda. Bence taşınan Atatürk Havalimanı’na da millet bahçesi yapılmamalı.

Şuan hazineye yük olacak projeler değil, hazineye getiri millete istihdam sağlayacak projeler yapılmalı. (İspark gibi milletin canını yakan projeler değil)

Üzülme Süleymaniye:

Bayramdan sonraki ilk Cuma namazını Süleymaniye Cami’sinde eda etmek istedim. Rabbim günah yazmasın ama istemez olaydım. Abdest almak için sıraya girdim ve gördüm ki çeşmenin suyu iplik gibi akıyor, akmıyor desem yeridir öyle ki avcumun dolması bile bir dakika sürüyor siz hesap edin gerisini…

Neyse, zor bela abdestimi aldım, namazımı eda ettikten sonra cami bahçesinde kiKanuni Sultan Süleyman’ın türbesine gidip bir Fatiha okumak istedim, ne göreyim orda da elektrikler kesilmiş bu yüzdende türbe ziyarete kapatılmış. Güler misiniz ağlar mısınız?

Biz araştırmacıların gururlanarak okurlarımıza anlattığımız ve hatta dünya ve batılı tarihçilerinin 16. asır için ‘’Süleyman asrı veya Türk asrı’’ dedikleri Kanuni Sultan Süleyman’ın camisi ve türbesi bu halde. Caminin yüksek meblağlarda gelirleri var buna rağmen su şebekesi sorunlu yahut depoları yok, türbenin ise jeneratörü yok!!!

Hem Kanuni Sultan Süleyman gibi bir hakanımız olduğu için hem dünyaya adaletiyle örnek olduğu için gururlanacağız ancak emanetine de sahip çıkmayacağız. İlgililere diyorum ki YAZIKLAR OLSUN size!!!


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.