5.09.2020 10:15:39

Çetin KARAKAYA

VELİLERİMİZİN AREV KOLEJİNDE LGS HAZIRLIK PROGRAMI İLE İLGİLİ BİLMESİ GEREKENLER

 

• Sarmal yapıda olan MEB müfredatı nedeniyle 5, 6, 7 ve 8. sınıfta işlenen konular birbiriyle bağlıdır ve süreklilik gösterir. Bu nedenle Arev Kolejinde LGS hazırlık süreci 5, 6, ve 7. sınıflarda güçlü akademik altyapı ve farkındalık çalışmalarıyla başlar.

 

Soru çözüm teknikleri, sorular üzerinde yorum yapabilme, öğretmene soru sorma alışkanlığı ve günlük soru çözüm sayısı  7. sınıf ikinci dönemden itibaren kazandırılır.  Böylece doğrudan sınava ve sınav başarısına odaklanan yoğun bir hazırlık süreci devreye girer.

 

• Arev Kolejinde uygulanan LGS hazırlık programı önemli deneyime sahip okul yöneticilerimiz tarafından organize edilir. Tercih ettiğimiz yayınlar  en nitelikli akademisyen ve öğretmenleri tarafından hazırlanan yöntem, içerik, görsel ve soru bankalarıyla sınava hazırlarız.

 

• Öğrenciler 7. sınıftan itibaren giderek yoğunlaşan bir tempoyla LGS hazırlık eğitimi alır.

 

• 7. Sınıf öğrencilerimiz, ikinci dönem itibariyle düzenlenen hafta sonu hazırlık programına katılırlar.

 

• 7. Sınıf öğrencileri karne aldıktan sonra ve 8. Sınıf başlamadan iki hafta önce hızlandırma programlarına dahil olurlar.

 

• Okullar açıldığında öğrencilerimize Soru Bankaları, Konu Tarama Testleri vb. yardımcı kaynaklar verilir, bu kaynaklar branş öğretmenleri tarafından konular işlendikçe kontrol edilir.

 

• LGS siteminin ne olduğu, sistemle alakalı öğrenci ve velilerimizi nasıl bir sürecin beklediğiyle alakalı bilgilendirme seminerleri yapılır.

 

• 8. sınıfta eğitim 100 LGS odaklı bir yapıya dönüşüyor. Bu kapsamda klasik eğitim yöntem ve materyallerinin tümü kullanılır; bunlar teknolojik içerik ve ölçme değerlendirme araçlarıyla desteklenerek güçlendirilir.

 

• Ders çalışmanın önemini ve zamanın kıymetini bir kez daha anımsatmak için Verimli Ders Çalışma Seminerleri yapılır.

 

• Öğrencilere haftada 6 gün, toplam 51 (45 hafta içi + 6 saat hafta sonu) ders saatlik çok yoğun bir program uygulanır.

 

Program LGS’ye yönelik konu anlatımı, etüt dersleri, konu tarama testleri ve deneme sınavlarından oluşur. Öğrenciler yüzlerce test, binlerce soru çözerek sınava hazırlanır.

 

• İşlenen derslerin öğrenciler tarafından anlaşılıp anlaşılmadığı ayrıca eksikleri olan öğrencileri tespit etmek için her hafta Haftalık DENEME Sınavı yapılır.

 

• Öğrencilerin sınav hazırlıklarını takip etmek için Soru Takip Çizelgeleri verilir. Rehberlik servisi ve sınıf danışman öğretmeni tarafından haftalık takibi yapılır.

 

• LGS sınavında yüksek başarı elde etmek için bilgi kadar sınav performansı da çok önemlidir. Arev Kolejinin en önemli farklarından biri olan performans yükseltme çalışmalarında öğrencilere anlayarak hızlı okuma, hafıza teknikleri, zihin haritaları eğitimi ve kronometrik test çalışmaları gibi destek eğitimler verilir.

 

• Sınav heyecanını yenmeleri adına “Sınav Kaygısı” Grup Çalışmaları yapılır.

 

• Öğrencilerin gelişimleri kazanımlar ve alt kazanımlar düzeyinde sürekli ölçülür. Bireyselleştirilmiş, “nokta atışı’’ tespitler ile öğrencilerde tam öğrenme hedeflenir. Konu eksikleri varsa rehber öğretmen tarafından öğrencinin eksik olduğu konu ile ilgili çalışma ayarlanır ve yapılacak çalışmanın türü veli ve öğretmene mesaj olarak gider.

 

• LGS sınavında yüksek başarının önemli bileşenlerinden biri de bireye özel uygulamalardır. Üst düzey başarı için bireysel farklılıkların gözetilmesi ve bireye özel stratejiler oluşturulup bu bireysel farklılıkların verime ve avantaja dönüştürülmesi gerekir. Mentör öğretmen desteği, öğrenme stiline özel çalışma planı, bireysel kazanım takibi ve etüt planlaması, bireysel performans takibi, psikolojik destek ve stres yönetimi öğrencilerin başarısını arttırmaya yönelik bireysel uygulamalarımızdan bazılarıdır.

 

• Bireysel veli görüşmelerinin haricinde, öğrenci-öğretmen-rehber öğretmeni ve velilerin katılımıyla LGS başarı toplantısı görüşmeleri yapılır.

 

• Yıl içeresinde sınav heyecanlarını atabilmeleri için ve kendi seviyelerini daha rahat değerlendirmeleri adına çok sayıda ve farklı yayınlar kullanılarak Deneme Sınavları yapılır.


• Rehberlik servisimiz tercih dönemi boyunca öğrenci ve velilerimize tercih süreçleri ile alakalı bilgilendirme yapmaktadır.

 


VELİLERE ÖNEMLİ TAVSİYE VE HATIRLATMALAR

 

• LGS’ye hazırlık uzun soluklu bir çalışmadır. Öğrencinin bazı derslerdeki veya deneme sınavlarında ki ölçümlerinin düşük gözükmesi normaldir.  Önemli olan zaten bu eksikleri tespit etmek ve tamamlamak bu veli ve öğretmen olarak bizlerin görevi.

 

• Öğrencinin başarılı olması için gereken her şey okulda fazlasıyla yapılıyor. Lütfen okulda uygulanan program dışında hiçbir kurs, dershane vb. altında hiçbir yere göndermeyiniz. Bunu yapmanız öğrenciyi daha başarılı yapmaz, daha çok yorgun ve bıkkın yapar, okulda uygulanan programı olumsuz etkiler, zayıflatır.

 

• Öğrenciyi takip edin ama baskı yapmayın, strese sokmayın. Öğrencinin gelişimi ve performansı okulda ileri teknoloji ürünü ölçme değerlendirme yazılımlarıyla sürekli takip edilmekte; sınav koçları ve öğretmenler bu değerlendirme sonuçlarına göre strateji

belirlemektedir. Öğrencinin bu süreçte sizin sadece desteğinize ihtiyacı vardır.

 

• Sınava hazırlanan öğrencinin bir çocuk olduğunu, serbest zamana, sosyalleşmeye, hareket etmeye, deşarj olmaya ihtiyacı olduğunu unutmayın. Sınava hazırlık süreci yemek pişirmek gibidir. Ateşi çok açmak yemeği yakabilir. Öğrencinin çalışma programı, ona ihtiyacı olan serbest alanı ve molayı da sağlayacak biçimde ve yoğunlukta hazırlanır.

 

• Öğrenciyi başka öğrencilerle ya da başka okullarda uygulanan programlarla kıyaslamaktan kaçının. Her bireyin kendi öğrenme stili ve hızı vardır. Kıyaslamalar çocuklarda özgüven yıkımına, motivasyon kaybına hatta pes etmeye neden olabilir. Bu psikoloji çocuğunuzu yaşamı boyunca takip edebilir.

 

• Sorumlu bir veli olarak çocuğunuz için en iyisini yapmaya çalışmanız çok normal. Bu amaçla çocuğunuz için Arev Kolejini tercih ederek işi ehline verdiniz. Bu noktadan sonra okulunuza güvenmeli ve işbirliği yapmalısınız. Çocuğunuz LGS’ye bu alanda yılların

deneyimine sahip uzman öğretmen ve yöneticilerin yönetiminde hazırlanır.

 

• Başarının en büyük kaynağı destek ve motivasyondur. Çocuğunuzu destek olarak motive edin. Bu sınavın önemli olduğunu ama kendisi kadar önemli olmadığını, hayatının bu sınava bağlı olmadığını, iyi bir derecenin hem kendisini hem de sizi mutlu edeceğini ama sonuç ne olursa olsun onu destekliyor olacağınızı açık ve net biçimde, defalarca dile getirin. Araştırmalara göre maalesef bir çok öğrenci sınavda kendi kapasitesince başarılı bir sonuç almış olmasına rağmen, velisinin beklentilerini karşılayamadığı için kendisini başarısız ve yetersiz görüyor. Bu psikoloji onu özgüven sorunu olarak lise yıllarında üniversite hazırlık sürecinde, sonrasında üniversitede ve nihayetinde iş ve sosyal yaşamında takip edebiliyor.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.