22.06.2020 09:52:04

DİŞ HEKİMİ Nuray AYTEKİN

Bugün gelinen noktada kontrollü serbestlikle artık hasta bakıyor ve normale yakın iş hacmimizle devam ediyoruz. 
Risk yok mu? Var tabi ki. Olası riskleri minimuma indirmek de bizim elimizde birazda. 


Sosyal mesafe , maske ve temizlik kurallarına uymak çok önemli. Dikkatli normallikle devam edicez hep birlikte.
Bugün nasıl bir konu seçeyim bilemedim . Keşke sorularınız olsa da beni yönlendirseniz daha faydalı olabilirim diye düşünüyorum.


Hastalarımdan gelen sorulardan biri üzerinden birşeyler anlatmaya çalışayım. Özelllikle gençler ve genç kalmak isteyenlerin en önemli beklentisi diş beyazlığı. Bunun için yapılabileceklere kısaca değinmek istiyorum.
Dişler neden renklenir? Öncelikle bunun cevabını bulalım ki geri dönüşü nasıl yapabileceğimize rehberlik etsin.  
 Herkesin genetik yapısından gelen doğal bir diş rengi vardır Bunu anne karnında kullanılan ilaçlar, çocukluk dönemindeki yeme alışkanlıkları ve yine alınan ilaçlar etkiler. Bunun yanında dişlere uygulanan tedaviler de diş renklerinde değişimlere sebep olabilir. 


İlerleyen yaşlarda bunun üzerine çay kahve alışkanlıkları , sigara vesair renklendiricilerde eklendiğinde artık rahatsız edici boyuta gelir ve nasıl geri dönüşüm sağlarız arayışı başlar. Bu noktada yapılabilecekler öncelikle iyi bir ağız hijyeni sağlamak ve ardından tüm lekeleri giderici mekanik temizlik yapmak. Eğer bu da yeterince tatmin edici değilse kimyasal ağartıcıları kullanmak gerekir.

 

Diş beyazlatma burda devreye girer .Bu ,dişi kendi ana renginden de daha beyaz yapma işlemidir . Bunun için kliniklerde uygulanan ışık altında kimyasal ajanla beyazlatma en sık kullandığımız yöntemdir . Birde ev tipi beyazlatma vardır . Teferruatı fazla olduğu için hastalarımız pek tercih etmemektedir. En sık kullandığımız muayenehane şartlarında ışık altında 20 şer dakikadan 2 seans uyguladığımız bir yöntemdir ki , bununla gayet yüz güldürücü sonuçlar alabiliyoruz.

 

Eğer hasta da işlem sonrası ağız bakımına özen gösterirse uzun vadeli memnuniyet elde edebilir. Ancak  yaklaşık iki  yılda bir bu işlemi tekrarlamak gerekir. Çünkü zamanla diş eski rengine dönme eğilimindedir.


Mutlu gülüşleriniz olsun....


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.