Demirtaş, Beylikdüzü'nü Yıkacağız…

CHP Beylikdüzü ilçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Beylikdüzü kentsel dönüşüm projesi ve ilçe siyasetine dair gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 29.06.2024 10:52:11 0
Demirtaş, Beylikdüzü

 

Demirtaş, Beylikdüzü'nü Yıkacağız…

CHP Beylikdüzü ilçe Başkanı Mülayim Demirtaş, Beylikdüzü kentsel dönüşüm projesi ve ilçe siyasetine dair gazetemize çok özel açıklamalarda bulundu. 

 

CHP Beylikdüzü ilçe Başkanı Mülayim Demirtaş, 2023 yerel seçimlerini değerlendirirken, “Bu seçimde ittifaksız birinci olduk. Meclis üyemiz arttı, oy farkımız 27 binden 42 bine çıktı. Beylikdüzü halkının bizler için ciddi bir kabul görüşü var. Biz ilçe olarak iyi şeyler yaptık ama şanslıydık. Çünkü geçmiş dönemde İBB başkanımız Ekrem İmamoğlu ve Mehmet Murat Çalık Beylikdüzü halkının menfaatine dair çok önemli hizmetlerde bulundular. Vatandaş bu hizmetleri göz ardı etmedi ve yerel seçimlerde tekrar bizi tercih etti. Bize oy veren vermeyen tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Benimde meclis üyesi olduğum dönem içerisinde Beylikdüzü’nde 5 yılda 252 adet proje bitirdik.” 

“OY KAYBETMEDİK, KATILIM DÜŞTÜ”

İstanbul’da CHP’nin kazandığı ilçeler arasında en fazla oy kaybedildiği ileri sürülen Beylikdüzü belediye seçimleri ile ilgili Demirtaş, “Biz oy kaybetmedik, katılım düştü. 60 bin seçmen oy kullanmadı buna rağmen geçen seçime göre 42 bin fark attık. Biz oy kullanmayan vatandaşın üç te ikisi zaten bize oy vermeyecek olanlardı, üç de biri de bize oy verecek seçmenlerdir diye düşünüyoruz. Oy kullanmayan seçmenin esas protestosu Ak Parti seçmeniydi. Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonra toplumsal bir umutsuzluk oluştu. Zaten seçimden sonra İmamoğlu, CHP’de değişim şart dedi ve değişim gerçekleşti. Biz bu aşamada ülkenin yönetimine talip olduk vatandaşın teveccühü ile bunu da başaracağız. 

 

 

“SEÇMEN ZİMMETLEME”

Demirtaş, Beylikdüzü ilçesinin seçim sürecinde ve seçimden sonraki süreçte de etki gösterecek çalışmaları için Bir yazılım çalışıyoruz, seçmen zimmetleme yazılımı. Sandık âdetimizi 400 varsayarsak en az 10 tane gönüllümüzle beraber otuz dokuzar tane seçmen zimmetleyeceğiz.  Sandıklar oy kullananlar arasında olacak. Son haline geldiğinde biz Beylikdüzü ’nün görüşlerini sunacağız. Bütün gönüllü arkadaşlarımıza 3 ay zaman vereceğiz. Bu sadece seçim zamanı için değil, seçimlerin olmadığı tarihlerde de komşuluk ilişkisi, sokak ilişkisi gibi dostluklar oluşturacağız.

“ÇİN DEVLETİYLE YÜZ YILLIK PROJE”

Demirtaş, “Yakuplu mahallesinin kamu arazilerinin tamamı 2014 yılından önceki belediyeler tarafından talan edildi. Yakuplu da belki 8-10 tane okul yerine belediyeler, kooperatifler vasıtasıyla imarlı parsel haline getirip sattılar. Oysa Yakuplu’nun kooperatif alanının yapısı Florya ve Etiler gibi 2-3 katlı bahçeli yerlerdi. Bu sorunun çözülebilmesi için yapılacak tek şey var top yekûn bir kentsel dönüşüme, yenilenmeye ihtiyacı var. Belediye başkanımız Mehmet Murat Çalık bir çalışma yapıyor. Çin devletiyle Hızlı yapı stoku nasıl yapılır onu araştırıyoruz. Bununla beraber 42 bin konutu 2 yıl içinde dönüştürme planımız var. Parsel ve ada bazında değil mahalle bazında kentsel dönüşümü hayata geçireceğiz. Bu da yüz yılın projesi olacak. 

“KENTSEL DÖNÜŞÜM DEĞİL KOMPLE PLANLAMA YAPACAĞIZ”

Depremle ilgili Türkiye de hiçbir belediyede olmayan bir projemiz var. Deprem karavanlarını kuruyoruz. Deprem öncesi için ise sadece kentsel dönüşüm değil komple planlama yapacağız. Yüksek katlı, 12-13 katlı binaları 7 kata indireceğiz. Şuan cumhuriyet ve Barış Mahallesiyle ilgili belediyemiz çalışıyor. Sadece kentsel dönüşüm değil plan yenileme gibi çalışmalar da yapılıyor. 42 bin bağımsız bölümü en fazla 2 yılda yenileme planımız var.” dedi.

Haber: Nezir KARAYÜN


Pazartesi 35 ° / 23.1 °
Salı 35.2 ° / 23.5 °
Çarşamba 36.7 ° / 22.6 °

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.